Izvor: tanjug
20.10.2021 u 16:44
0

KRAJ ISTRAGE: Bečki terorista delovao sam

 Austrijanac severnomakedonsko-albanskog porekla Kujtim Fejzulaj, koji je počinio 2. novembra prošle godine teroristički napad u centru Beča, delovao je sam, zaključak je istrage.

Istraga u vezi terorističkog napada daleko je odmakla, a teorija da je sam izvršio napad je potvrđena, saopštila je portparol Tužilaštva Nina Busek.

PROČITAJTE JOŠ:IMUNIZACIJA U SAD: Obavezna vakcinacija policajaca i vatrogasaca

Međutim, pred teroristički napad, u kojem je ubio četiri osobe i ranio dvadesetak osoba, on je dobio mentalnu podršku i pomoć pri kupovini naoružanja, ukazao je šef istražnog tima policije Mihael Loneger.

Sedam osoba koje se sa njim dovode u vezu se nalaze u zatvoru, a protiv još 30 se vodi istraga, naveli su oni.

Sedmorici uhapšenih preti kazna zatvora za pružanje pomoć u izvršenju terorističkog napada od 20 do 30 godina, odnosno čak i doživotna zatvorska kazna.

Busek ističe da se pretpostavlja da su znali za plan teroriste.

PROČITAJTE JOŠ:UZBUNA NAKON DOJAVE O BOMBI – ZAKLJUČANA AMERIČKA BAZA KOD VAŠINGTONA! (FOTO)

Trojica uhapšenih su pomogli teroristi da kupi naoružanje, kroz uspostavljanje kontakta, a četvorica su mu pružila psihičku podršku.

Najavljeno je da će nadležni tužilac u dogledno vreme proslediti zaključni izveštaj, čim bude završena analiza svih zaplenjenih računara.

PROČITAJTE JOŠ:SASTANAK PUTINA I BAJDENA KRAJEM GODINE!

Prema Busek, čeka se i na analizu veštaka o radikalizaciji jednog od osumnjučenih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter