Izvor: happybsc
28.02.2024 u 18:06
0

U GAZI SE NAD DECOM VRŠI PRAVI GENOCID: Šaša Borojević u izjavi za portal HAPPYBSC kaže da je to sramota čitavog sveta

Hiljade dece je ubijeno u enklavi od početka izraelskog napada, kažu zvaničnici u Gazi. Izraelska vojska kaže da preduzima "sve izvodljive mere predostrožnosti" kako bi izbegla smrt civila.

Utvrđivanje tačnog broja dece ubijene u Gazi — usred žestoke kampanje bombardovanja, sa bolnicama koje se ruše, decom nestalom, telima zatrpanim pod ruševinama i kvartovima u ruševinama — Sizifov je posao.

Zdravstveni zvaničnici u Gazi kažu da je od početka izraelskog napada ubijeno 5.000 palestinske dece, a možda i stotine više. Mnogi međunarodni zvaničnici i eksperti upoznati sa načinom na koji se prikupljaju broj umrlih na toj teritoriji kažu da su ukupni brojevi generalno pouzdani.

Podaci koje je za naš portal izneo politički analitičirar Saša Borojevič zapanjuju, on kaže da u Gazi svakodnevno gine više dece nego vojnika, i da je preko davdeset hilajda dece stradalo. On smatra da je to svojevrsni genocid, o kome niko nažalost ne vodi računa i ne trudi se da ga na pravi način spreči. Da savremeni svet licemerno vodi politiku saopštenjima koja su pre svega sramota za arapski svet koji blago osuđuje izraleske napade-

Borojević dalje dodaje da uništavanjem dece uništava se budućnost, ali da na sreću sve arapske porodice imaju više dece i da „će osveta stići sve zemlje koje su uništavale decu i budućnost, ili pomagale u genocidu nad njima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter