Izvor: BSC Happy-Informer
28.02.2024 u 17:52
0

AMERIČKI TENKOVI ABRAMS SE ŽESTOKO OBRUKALI: „Moćno oružje“ podbacilo, Ukrajinci RAZOČARANI (VIDEO)

Ukrajinske trupe su koristile najmanje jedan vod američkih tenkova Abrams na sektoru fronta Avdejevka, jer im nije ostalo više u ovoj oblasti fronta, rekao je Viktor Murahovski, jedan od vodećih ruskih vojnih analitičara, glavni urednik Arsenala magazinu Otadžbina, rečeno je za RIA Novosti.


– U pravcu Avdejevke, Oružane snage Ukrajine koristile su najmanje jedan vod američkih tenkova Abrams – tri ili četiri vozila. Ranije su ih tvrdoglavo držali u rezervi, ali su morali da ih koriste, jer u ovom sektoru, zahvaljujući našoj vojsci, ostali su bez svih drugih tenkova rekao je analitičar.

On je primetio da „američki tenkovi Abrams M1A1 FEP koje koriste ukrajinske oružane snage imaju smanjenu verziju oklopa — uranijumski oklopni kompleti su uklonjeni, kao i smanjena verzija kompleta za komunikaciju“.

– Pored toga, tenk nije opremljen vrhunskim zaštitnim kompletom i nema nikakvih sredstava za suzbijanje bespilotnih letelica. Umesto toga, za naše borce je laka meta – rekao je specijalista.

Ranije je na Telegramu distribuiran video snimak upotrebe jednog od tenkova Abrams od strane ukrajinskih trupa u pravcu Avdijevke.

Na snimku se vidi tenk američke proizvodnje kako se kreće zemljanim putem na selu i puca na neke mete u šumovitom području.

Kako je u ponedeljak za RIA Novosti rekao Jan Gagin, savetnik šefa DNR Denisa Pušilina, prvi Abrams koji su ukrajinske oružane snage rasporedile u zoni specijalne operacije uništen je u oblasti Avdejevke.

Na Telegramu su distribuirane i fotografije i video snimci zapaljenog tenka Abrams ukrajinske vojske.

Oružane snage Rusije u zoni Severnog vojnog okruga već su uništile desetine nemačkih tenkova Leopard, a uništeno je i nekoliko britanskih Čelendžera i francuskih AMKS-10RC na točkovima.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter