Izvor: Kurir-BSC Happy
28.02.2024 u 17:16
1

„OVO JE OBJAVA RATA“ Panika u Nemačkoj, u sve umešana KINA

Kineski "BYD Explorer br. 1" istovario na hiljade električnih automobila u nemačkoj luci Bremerhafen.

Sa kineskog broda „BYD“ u nemačkoj luci Bremerhafen juče je istovareno na hiljade električnih automobila. Isporuku je izvršio kineski „BYD Explorer br. 1“, prvi od osam teretnih brodova koje je kineska grupa posebno naručila da proširi svoj izvoz, piše France24.

Dolazak ove pošiljke automobila mogao bi da izazove dodatne glavobolje etabliranim evropskim automobilskim gigantima koji su zaostajali za pionirimau prelasku sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na baterije. To je veliki izazov za evropske proizvođače.

Nemački Tagesšau piše da je to „objava rata“ za osvajanje evropskog tržišta. Prošle godine u Nemačkoj je registrovano manje od 4.000 „BYD“ električnih automobila. Ove brojke su i dalje podnošljive, kažu Nemci, ali ističu da su ambicije ove kineske kompanije ogromne.

„BYD“ je krajem prošle godine pretekao američkog proizvođača automobila Teslu, koji je bio najveći proizvođač baterijskih električnih vozila po obimu, isporučivši više od 500.000 jedinica u poslednjem kvartalu 2023. Nakon zaustavljanja u holandskoj luci Vlisingen, „BYD Explorer No.1“ pristao je u nedelju u Bremerhafenu, potvrdila je portparolka nemačke luke za AFP.

Oko 3.000 vozila istovareno je u ponedeljak sa broda koji je prevozio liniju ovog proizvođača automobila. „BYD“ je počeo sa radom 1995. godine kao proizvođač baterija, a kasnije se fokusirao na proizvodnju plug-in hibridnih i potpuno električnih vozila. Vozila kompanije sa sedištem u Šenženu po ceni se takmiče sa Teslom u Kini i Evropi.

Pored isporuke velikog broja automobila u Evropu, „BYD“ planira da osnuje sopstvenu fabriku u regionu, baš kao i Tesla, koja ima fabriku u blizini Berlina. U januaru su najavili da će planirana fabrika u Mađarskoj početi sa radom za tri godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„OVO JE OBJAVA RATA“ Panika u Nemačkoj, u sve umešana KINA”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter