Izvor: Alo.rs
30.11.2023 u 21:50
1

UDARILI SU BESMISLENO NA LAVROVA, ON IM ODBRUSIO: Skandal na samitu OEBS-a u Skoplju (VIDEO)

Ministri spoljnih poslova pojedinih zemalja učesnica današnjeg 30. samita OEBS-a u Skoplju, bojkotovali su obraćanje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova.

Oni su ustali i napustili konferencijsku salu odmah pošto je predsedavajući OEBS-a, domaćin samita, šef makedonske diplomatije Bujar Osmani, najavio obraćanje Lavrova.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, koji je snimio ruski diplomata prisutan u sali, na kojem se vidi da Lavrov na putu do svog mesta nije nikoga pozdravio niti mu je neko od kolega prišao.

Lavrov je, kako se vidi na snimku, jedino pozdravio ministra spoljnih poslova San Marina Luku Bekarija, koji prema protokolu sedi sa desne strane od delegacije Ruske Federacije.

Mesto sa leve strane predviđeno za delegaciju Rumunije, koje je u trenutku dolaska Lavrova bilo prazno.

Na dobacivanje okupljenih, Lavrov se na engleskom obratio i rekao:

– Možete li me ostaviti na miru, molim vas?

Zatim je nastavio sa obraćanjem na ruskom jeziku.

Provokativna poruka za Lavrova

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov dobio je provokativnu poruku na samitu OEBS-a, objavljeno je na Fejsbuk stranici Ambasade Rusije u Severnoj Makedoniji.

Kako se navodi, Lavrov je dobio poruku da je njegovo mesto na samitu OEBS-a, „rezervisano za NATO“, prenosi agencija Mak faks.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da na stolovima u sali postoji jasna manifestacija onoga o čemu Lavrov govori.

„Na stolovima u sali za sastanke Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a jasno se manifestuje ono o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: ‘Pod pritiskom Sjedinjenih Država, logika OEBS-a se zamenjuje agresivnu ideologiju NATO-a'“, istakla je Zaharova.

Podsećamo, poteškoće u komunikaciji trajale su tokom celog današnjeg samita, a ulje na vatru je dolila i Lavrovljeva retorika u kojoj je, između ostalog, spomenuo i Kosovo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UDARILI SU BESMISLENO NA LAVROVA, ON IM ODBRUSIO: Skandal na samitu OEBS-a u Skoplju (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter