Izvor: Tanjug
25.01.2024 u 12:06
0

UDRUŽILI SE TURSKA I IRAN: Erdogan saopštio KONAČNU ODLUKU

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da su se on i njegov iranski kolega predsednik Ebrahim Raisi složili na sastanku u sredu o potrebi da se izbegnu koraci koji bi mogli dodatno da ugroze stabilnost na Bliskom istoku tri meseca od početka rata u Gazi.

Turska je javno podržala Palestince, i optužila Izrael za genocid nad tim narodom.

ERDOGAN NA IVICI NERAVA, HITAN SASTANAK SA BEZBEDNJACIMA: Vojska na nogama, neprijatelji zadaju udarac

Za razliku od svojih zapadnih saveznika i nekih arapskih zemalja, članica NATO-a Turska ne smatra da je palestinska militantna grupa Hamas teroristička.

Oran predvodi ono što naziva Osovinom otpora, labavu koaliciju koja uključuje Hamas i naoružane šiitske muslimanske grupe širom regiona koje su se vojno sukobile sa Izraelom i njegovim zapadnim saveznicima.

-Složili smo se oko važnosti uzdržavanja od koraka koji će dodatno ugroziti bezbednost i stabilnost našeg regiona – rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter