Izvor: Kurir.rs
13.01.2024 u 02:45
0

ERDOGAN NA IVICI NERAVA, HITAN SASTANAK SA BEZBEDNJACIMA: Vojska na nogama, neprijatelji zadaju udarac

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan održaće sutra hitan bezbednosni sastanak u Istanbulu nakon što je juče ubijeno šest turskih vojnika u napadu na bazu u severnom Iraku.

PORUČIVAO JE DA ĆE JEDNO VEČE DOĆI NENAJAVLJEN, ALI…Godinu dana nakon „kuršlusa“ Erodgan i Micotakis – ruku pod ruku

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je šest turskih vojnika poginulo, a sedam povređeno u sukobima sa teroristima koji su pokušali da osvoje bazu koja se nalazi u blizini grada Metine na severu Iraka.

Ko je napao bazu?

Bazu su napali članovi Radničke partije Kurdistana (PKK), koja se smatra terorističkom organizacijom u Turskoj, SAD i Evropskoj uniji. Kao odgovor na njen napad, večeras je izvedena vojna operacija.

Tursko predsedništvo najavilo je bezbednosni sastanak kojim predsedava Erdogan za sutra u 14.30 po lokalnom vremenu. Skupu u palati Dolmabahče prisustvovaće i ministar spoljnih poslova, odbrane i unutrašnjih poslova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter