Izvor: alo
25.04.2024 u 11:01
0

„UKRAJINA ĆE USKORO PRESTATI DA POSTOJI“ Lukašenko najavio jeziv scenario

Ukrajina će uskoro prestati da postoji, ako ne pristane na pregovore, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sednici Narodne skupštine Belorusije.

on je dodao da je sada najbolja situacija za zaključivanje mira u Ukrajini, jer ukoliko Kijev sada ne počne da pregovara, izgubiće državnost.

Prema njegovim rečima, na ukrajinskom frontu je trenutno pat situacija i stvorili su se uslovi za mirovne pregovore.

Lukašenko je ocenio da bi sporazumi koji su postignuti na pregovorima u Istanbulu prošle godine, mogli postati polazna tačka za pregovore.

Američka pomoć najvažniji faktor eskalacije sukoba

Osvrnuvši se na još jedan paket pomoći SAD Kijevu, beloruski lider je istakao da je američka pomoć od 60 milijardi dolara za rat u Ukrajini najvažniji faktor eskalacije.

Prema njegovim rečima, Oružanim snagama Ukrajine ne nedostaje samo municija, već i ljudstvo.

On je istakao da je SAD morale da pošalju taj novac Kijevu, jer je to šansa da oslabe Moskvu i Minsk.

– Zato će im dostaviti rakete i ostalo. Ali, nedostaje im ljudstvo. Ljudi beže od rata – istakao je beloruski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter