Izvor: Sputnjik
21.10.2023 u 15:22
0

UKRAJINCI BEŽE GLAVOM BEZ OBZIRA KOD DONJECKA! RUSI PROGONE JURIŠNIKE kao BEZ DUŠE!!!

Ukrajinska vojska je na donjeckom pravcu za protekla 24 časa izgubila do 260 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane u okviru redovnog brifinga o situaciji u zoni specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

Grupacija ruske vojske „Jug“ je uz pomoć avijacije i artiljerije na području Andrejevke, Vasjukovke, Radolovke i Kurdimovke napala položaje ukrajinske vojske i, pored ljudstva, uništila i četiri automobila, jednu artiljerijsku bateriju M777 američke proizvodnje, kao i raketni sistem „grad“,
Ruska vojska odbila je tri pokušaja napada ukrajinskih snaga na zaporoškom pravcu i tom prilikom likvidirala 20 ukrajinskih vojnika. U napadu je učestvovala 118. mehanizovana brigada ukrajinske vojske, a ruska avijacija i artiljerija nije dozvolila da ona ostvari bilo kakav uspeh. Pored ljudstva, ukrajinska brigada izgubila je i dva tenka, kao i tri automobila.
Na kupjanskom pravcu ruske snage odbile su pet napada ukrajinske vojske. Ruska vojna grupacija „Zapad“ je uz pomoć jedinica artiljerije i avijacije odbila pet napada 43. i 115. mehanizovane brigade ukrajinske vojske u predelu Sinjkovke u Harkovskoj oblasti, kao i u Sergejevki u Luganskoj Narodnoj Republici. Ukrajinske snage izgubile su do 50 vojnika.
Na južnodonjeckom pravcu ruska vojska izvela je napad na položaje ukrajinskih snaga i tom prilikom likvidirala do 140 ukrajinskih vojnika i uništila tri jedinice vojne tehnike. Napad je izveden na položaje ukrajinske 72. mehanizovane brigade.
Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska je izgubila do 30 vojnika, haubicu D-30 i jednu stanicu za radioelektronsku borbu.
Ruska avijacija je u Dnjepropetrovskoj oblasti uništila skladište municije i goriva za potrebe ukrajinske vojske. Napad je izveden na aerodrom „Dolgincevo“.
Ruske PVO snage su za protekla 24 časa oborile jedan ukrajinski bombarder Su-24, dva lovca MiG-29, helikopter Mi-8, 23 drona, dve protivbrodske rakete „neptun“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter