Izvor: Sputnjik
21.10.2023 u 16:49
0

KREĆEMO DA PREOREMO GAZU!!! IZRAELCI POKREĆU KOPNENU OPERACIJU, PALE BOMBE na CENTRALNI IZRAEL

Posle 14 dana sukoba izraelske vojske i Hamasa poginulo je više od 5.300 ljudi, a 18.000 povređeno. U glavnom gradu Egipta održan je mirovni samit na kojem su arapski lideri osudili izraelsko bombardovanje Pojasa Gaza, uputivši zahtev da se obnove napori za postizanje mirovnog rešenja i okonča višedecenijsko nasilje između Izraelaca i Palestinaca.

Predsednik Palestin Mahmud Abas poručio je da Palestinci neće biti raseljeni ili oterani sa svoje zemlje i da će mir i bezbednost zavladati tek kada se formiraju dve države – palestinska i jevrejska.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Gutereš izjavio je da je rešenje za izraelsko-palestinski sukob i „jedini realni osnov za istinski mir i stabilnost“ u priznavanju dve države.
Zapadni lideri koji su prisustvovali samitu u Kairu istakli su podršku bezbednosti jevrejske države, osudili Hamas i založili se za zaštitu civila u Pojasu Gaza. Skupu su prisustvovali ministri spoljnih poslova Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Japana, Norveške i Kanade, kao i premijeri Italije i Grčke.
U međuvremenu, zbog izraelskog bombardovanja je zatvoren humanitarni koridor Rafa, a vojno krilo Hamasa ponovo raketira Tel Aviv..
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter