Izvor: RT
21.10.2023 u 17:35
0

HAUBICA UBICA: RUSKO SMRTNONOSNO ORUŽJE OGNJEM UNIŠTAVA neprijatelje!!!

Najnoviju haubicu odliku preciznost i vreme potrebno za ispaljivanje municije, a jedna od glavnih karakteristika joj je visoka automatizacija što znatno skraćuje vreme potrebno za napad, kažu u "Rostehu"

Najnovija haubica „koalicija-sv“ prošla je sva testiranje i spremna je za serijsku proizvodnju, saopštila je korporacija „Rosteh“.

„Potvrđene su jedinstvene tehničke karakteristike haubice. Najnovija haubica prevazilazi najbolje svetske i domaće primerke, po preciznosti ispaljivanja, ali i po vremenu koje je potrebno za izvršenje borbenih zadataka“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima jednog od direktora kompanije „Rosteh“, haubica „koalicija-sv“ nije „samo još jedan primerak ruske artiljerije, već bitan činilac njenog razvoja“.

„To je faktički borbeni robot. Karakterna osobina mu je visok nivo automatizacije. Posada se nalazi u izolovanoj oklopnoj kapsuli i odatle daljinski upravlja borbenim vozilom. U poređenju sa već postojećim primercima artiljerijskog oružja ‘koalicija-sv’ za kraće vreme reaguje na bilo koje neplanirane mete, što je posebno važno u savremenim uslovima vođenja borbi“.

Proces pripreme za napad, uključujući i biranje municije i navođenje je automatizovan. To smanjuje vreme potrebno za napad i obezbeđuje neophodnu preciznost, dodaju iz „Rosteha“.

Haubica „koalicija-sv“ namenjena je uništenju artiljerijskih i minobacačkih baterija, oklopne tehnike i vojnika. Može da uništava i PVO sisteme, protivraketne sisteme, ali i vojna i terenska uporišta protivnika.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter