Izvor: HappyBSC
08.11.2020 u 17:12
0

UŽIVO! IZBORI U SAD! Trampov advokat Rudi Đulijani: Podnosimo tužbe u svim državama! (FOTO,VIDEO)

U SJEDINjENIM Američkim Državama se održavaju izbori za predsednika SAD između aktuelnog predsednika, Donalda Trampa, i demokratskog kandidata, Džoa Bajdena.

Trenutni rezultati elektorskih glasova: Bajden – 253, Tramp – 214 (za pobedu potrebno 270) .

Ključni su glasovi u Nevadi (6 elektora), Pensilvaniji (20), Džordžiji (16) Severnoj Karolini (15) i Arizoni (11 elektora).

17:00 – Oglasio se Rudi Đulijani: Podnosimo tužbe u svim državama gde postoje nepravilnsti

10:51 – Dženifer Lopez plače od sreće zbog Bajdena

Poznata američka glumica i pevačica Dženifer Lopez (51) pokazala je danas na društvenoj mreži Instagram video snimak na kojem se vidi kako plaće od sreće zbog pobede Džoa Bajdena na predsedničkim izborima.

Uplakana Džej Lo, koja je u predizbornoj kampanji podržala Bajdena, snimila je sebe u krevetu i prikazala svojim pratiocima (133 miliona ljudi) kako joj idu „suze radosnice“.

10:12 – Osmanijeva i Hoti čestitali Bajdenu i Kamali Heris

Vršilac dužnosti predsednika privremenih prištinskih institucija Vljosa Osmani i premijer Avdulah Hoti čestitali su sinoć demokratskom kandidatu Džozefu Bajdenu i kandidatu za potpredsednicu Kamali Haris pobedu na američkim predsedničkim izborima.

09:36 – Netanijahu čestitao Bajdenu: Verujem da ćemo ojačati veze

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu čestitao je Džou Bajdenu pobedu na predsedničkim izborima u SAD, rekavši da se raduje što će saradnja „samo ojačati vezu između dve države.“

09:24 – Romni prvi republikanac koji je čestitao demokrati Bajdenu

Prvi republikanac koji je čestitao demokratskom kandidatu Džozefu Bajdenu pobedu na predsedničkim izborima u SAD je senator iz Jute Mit Romni, najveći kritičar Donalda Trampa među republikancima.

Romni, koji je bio republikanski predsednički kandidat na izborima 2012, naveo je na Tviteru da on i njegova supruga poznaju Bajdena i buduću potpredsednicu SAD Kamalu Haris, dodajući da je reč o „ljudima dobre volje, koji su vredni poštovanja“, preneo je AP.

Američka agencija podseća da je Romni u petak rekao da su Trampove optužbe da je tokom izbora bilo krađe i drugih nepravilnosti, „neosnovane, destruktivne i opasne“.

Romni je ranije ove godine izjavio da na izborima neće glasati za Trampa, ali tada nije precizirao za koga će glasati, dodaje AP.

08:52 – Tramp: Izbori nisu završeni, podnosimo tužbe u više država – tražimo ručno brojanje glasova

Predsednik SAD Donald Tramp odbija da prizna izborni poraz na predsedničkim izborima i pobdedu Džoa Bajdena i najavio je da će njegov pravni tim podneti tužbe u više država u vezi s njihovim rezultatima.

Tramp je rekao je da je dobio 71 milion legalnih glasova i da je vodio sve dok, nakon završenih izbora, nisu počeli da stižu glasovi poštom.

Advokati iz pravnog tima Donalda Trampa zatražili su ponovno i ručno brojanje glasova u svim državama gde se koristi softver koji je, na primer u Mičigenu, navodno pripisao Trampove glasove njegovom demokratskom protivkandidatu Džou Bajdenu, prenose američki mediji.

08:32 – Bajden: Biću predsednik svim Amerikancima

Predsednički kandidat Demokratske stranke i po svemu sudeći 46. predsednik SAD Džo Bajden obratio se naciji nakon što su američki mediji proglasili njegovu pobedu, i u svom govoru obećao da će raditi na ujedinjenju duboko podeljene zemlje.

„Narod je iskazao svoj stav. Dao nam je jasnu, ubedljivu pobedu“, poručio je Bajden u pobedničkom govoru iz svog doma u Vilmingtonu, u saveznoj državi Delaver, i ponovio da je osvojio najviše glasova u istoriji, čak 74 miliona, piše Glas Amerike.

On je pred okupljene izašao s pesmom Brusa Springstina i ponovio da je ušao u trku za Belu kuću kako bi „vratio dušu Amerike“ i zbog toga da SAD „ponovno budu poštovane u svetu“.

Naglasio je da će biti predsednik koji ne „pokušava da deli, već ujedinjuje“.

07:51 – Sukob pristalica Trampa i Bajdena, lakše povređen mladić

Jedna osoba lakše je povređena u Sijetlu, u sukobu manjih grupa pristalica republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i pokreta Antifa koji podržava demokratskog kandidata Džozefa Bajdena.

07.09 -Tramp tvrdi da je pobedio i dobio 71 milion legalnih glasova

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp i dalje osporava pobedu protivkandidatu Džozefu Bajdenu, tvrdeći da je on pobedio.

„Posmatračima nije bilo dozvoljeno da uđu u sobe za brojanje glasova. Ja sam pobedio na izborima, dobio sam 71 milion legalnih glasova“, napisao je Tramp danas na Tviteru.

Prema njegovim rečima, dogodile su se loše stvari što republikanskim posmatračima nije bilo dozvoljeno da vide.

„To se pre nikada nije dogodilo. Milioni dopisnih glasova je stiglo ljudima koji ih nikad nisu tražili“, napisao je Tramp.

Tviter uz njegovu objavu stavio upozorenje kojim osporava Trampove tvrdnje.

00:30 – Naoružane Trampove pristalice izlaze na izbore

23:30 – Tramp: Nešto loše se dogodilo što naši posmatrači nisu smeli videti

 – Posmatračima nije dozvoljen ulaz u sobe za brojanje glasova. Pobedio sam na izborima, dobio 71 milion legalnih glasova. Nešto loše se dogodilo što naši posmatrači nisu smeli videti. Nikada se ovo nije dogodilo. Milioni listića su poštom poslati ljudima koji ih nikada nisu tražili – napisao je Tramp velikim slovima.

21:10 – Trampove pristalice u Mičigenu ne priznaju Bajdenovu pobedu

U Njujorku Bajdenove pristalice pozdravljaju aplauzom kombi američke pošte, a vozač im otpozdravlja

20:24 – Si-En-En: Manja većina za demokrate u Predstavničkom domu

Demokratska stranka zadržaće kontrolu u Predstavničkom domu, ali sa najverovatnije manjom većinom, nakon što su neki od njihovih dosadašnjih kandidata izgubili, a protivkandidati nisu uspeli da osvoje najbolje ciljana mesta u Domu, prenose mediji.

PROČITAJTE JOŠ

NOVA OPASNOST U SRBIJI Upravo stiglo važno saopštenje!

PRIZNALA KRIVICU: Policija upala i uhapsila Jovanu Jeremić dok je vodila jutarnji program! (VIDEO)

SRPSKE KAMIONDŽIJE ŠIKANIRAJU NA MAĐARSKOJ GRANICI Vozači: Mađari nas danima teraju kao kučiće, ne puštaju nas u Srbiju (VIDEO)

NOVO PRAVILO, POZNAT RAZLOG: Jaja u prodavnicama u Srbiji više neće biti u frižiderima

Uoči izbora, kako navodi, demokrate su bile ubeđene da će povećati svoju većinu u Predstavničkom domu, ali to se nije dogodilo jer je najmanje sedam demokrata izgubilo svoje mesto, uključujući i nekolicinu koji su 2018. godine promenili okruge koji su podržali predsednika Donalda Trampa, a sa druge strane, republikanci su uspeli da se održe u prigradskim oblastima koje su demokrate nadale da će osvojiti.

Iako su uspeli da očuvaju većinu u Predstavničkom domu i iako je, prema projekcijama, Džo Bajden pobedio na izborima za predsednika, republikanci će zadržati kontrolu nad Senatom.

20:22 – Foks: Bajden dobio Arizonu i Nevadu, stigao do 290 elektora

Džo Bajden došao je danas do 290 elektorskih glasova, preneo je sajt Foks Njuza.

Nakon što je objavljeno da je pobedio u Pensilvaniji, prema tvrdnjama Foks njuza, Bajden je na osnovu prebrojanih glasova pobedio i u Nevadi i Arizoni, i sa 273 elektorska glasa došao do 290.

Nevada nosi šest elektorskih glasova, a Arizona 11.

Tramp je ostao na 214 glasova, a još nisu obračunati glasovi u Severnoj Karolini, Džordžiji i Aljasci.

Za pobedu na predsedničkim izborima u SAD potrebno je najmanje 270 elektorskih glasova.

19:57 – EU čestitala Bajdenu

Evropska unija čestitala je Džou Bajdenu i Kamali Heris pobedu na osnovu izveštaja medija na izborima za predsednika i potpredsednicu SAD

U ime EU Bajdenu su čestitali šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i šef diplomatije EU Žosep Borelj.

– EU još jednom naglašava svoju predanost snažnom transatlantskom partnerstvu i spremna je da stupi u kontakt s izabranim predsednikom, novim Kongresom i administracijom – stoji u saopštenju Evropskog saveta.

U Briselu su pozdravili rekordni odziv birača u SAD i poručila da prate postupak potvrđivanja (ne utvrđivanja, čime su unapred predvideli rezultat) rezultata.

18:57 – Pojedini svetski lideri čestitaju Bajdenu

To što su mediji proglasili Bajdenovu pobedu bilo je dovoljno Džastinu Trudou, Kirijakosu Micotakisu i Hajko Masu da čestitaju pobedu Džou Bajdenu.

Bajdenu su čestitali i nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron.

Predsednik Evropskog saveta takođe je čestitao, kao i britanski premijer Boris Džonson.

18:55 – Tramp igra golf!

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp igra golf, iako su brojni mediji proglasili pobedu njegovog protivkandidata Džoa Bajdena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter