Izvor: Alo.rs
07.08.2020 u 13:00
0

VEĆI STRAH NEGO IKADA: KINA PRIJAVILA NOVI VIRUS! Već je odneo sedam života, više od 60 zaraženih!

Dok se svet i dalje bori sa novim koronavirusom sa Indijom koja se pojavljuje kao najveća žarišna tačka, novi virus, virus koji prenose krpelji obeležio je prisustvo u Kini.

Nova virusna infekcija ubila je sedam ljudi u Kini, zarazivši više od 60 drugih u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu i Anhui. Uključila je alarma među zdravstvenim službenicima u zemlji, javlja „Indiatoday“.

Poznato je da krpelji nose 83 virusa. Bolest uzrokovana virusom koju nosi krpelj jeste jaka groznica sa sindromom trombocitopenije (SFTS).

Prema izveštaju objavljenom u „Global Times“, SFTS je „nova epidemija, bolest prirodnog porekla“. U početnim izveštajima smrt koju je izazvao SFTS pripisuje se dengi, još jednoj virusnoj bolesti koja se širila ujedom komaraca.

Međutim, lokalna zdravstvena komisija iz Luana kasnije je potvrdila da je smrt nastupila usled jake groznice sa sindromom trombocitopenije, prouzrokovane virusom krpelja.

OVO MORATE ZNATI

UŽIVO! VUČIĆ: Imamo teškoće, ali ćemo proći bolje od ostalih! (VIDEO)

TUGA! SAHRANA UMESTO SVADBE: Medicinska sestra poginula u eksploziji, verenik neutešan!

KO JE NOVI (STARI) PREMIJER? Ana Brnabić: Podržavam protivkandidata za mandatara, ali Vučić će izabrati

PREDSEDNIK NAKON TELEFONSKOG RAZGOVORA DONEO ODLUKU: Šalje specijalnog izazslanika

PODRŠKA BEOGRADA BEJRUTU: Misli i molitve uz narod Libana

Dok se virus prenosi ljudima na ujede krpelja, zdravstveni zvaničnici u Kini upozorili su na moguće prenošenje sa čoveka na čoveka.

Krpelji su bubice koje isisavaju krv i žive tako što se hrane krvlju sisara, ptica, a ponekad i gmizavaca i vodozemaca. Najčešće se nalaze u grmlju i travi.

Prema Američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, primarni simptomi virusa koji prenose krpelji su:

1. groznica

2. bolovi i umor

3. osip

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter