Izvor: BSC HAPPY
03.02.2023 u 16:08
0

VELIKA BRITANIJA USKORO SAZIVA SASTANAK: Razmatra se zabrana učešća na takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima

Velika Britanija će 10. februara organizovati sastanak evropskih ministara sporta kako bi razmotrili zabranu učešća na međunarodnim takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima, izjavio je u petak ukrajinski ministar sporta i predsednik Nacionalnog olimpijskog komiteta (NOK) Vadim Gucajt.

Velika Britanija će 10. februara organizovati sastanak evropskih ministara sporta kako bi razmotrili zabranu učešća na međunarodnim takmičenjima ruskim i beloruskim sportistima, izjavio je ukrajinski ministar sporta i predsednik Nacionalnog olimpijskog komiteta (NOK) Vadim Gucajt.

– Britanija saziva samit evropskih ministara sporta za 10. februar da bi se razgovaralo o pitanju zabrane Rusa i Belorusa. Predsednici NOK-a iz Litvanije, Letonije i Poljske podržavaju Ukrajinu. Ove zemlje su već dale izjave, to znate, rekao je on.

POLJSKA SE PROTIVI ODLUCI MOK-A: Apeluje da se zabrani učešće Rusije i Belorusije na Olimpijadi 2024.

Krajem februara 2022. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) preporučio je međunarodnim federacijama da zabrane ruskim i beloruskim sportistima da učestvuju na međunarodnim takmičenjima zbog razvoja događaja u Ukrajini. MOK je 25. januara 2023. izdao još jednu preporuku u kojoj sugeriše da sportisti koji aktivno ne podržavaju specijalnu vojnu operaciju dobiju dozvolu za učešće na međunarodnim turnirima pod neutralnim statusom.

Ministri sporta Litvanije, Letonije, Estonije i Poljske pozvali su u četvrtak MOK i međunarodne sportske federacije da Rusima i Belorusima zabrane učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter