Izvor: Kurir.rs
14.01.2023 u 10:07
1

VELIKA BRITANIJA ODLUČILA DA UKRAJINI PREDA TENKOVE ČELINDŽER 2: Riši Sunak aminovao ovu odluku!

Vlasti u Kijevu veruju da će ova odluka podstaći i Berlin da pošalje svoje tenkove Leopard 2 koje vež duže vreme želi Kijev.

Na društvenim mrežama prenela se vest da je britanski premijer Riši Sunak odlučio da Ukrajini pošalje britanske tenkove Čelindžer 2.

Kako je objavljeno prov će vojnim vlastima u Kijevu biti predata 4 tenka Čelindžer 2, a u kasnijoj tranši još 8, ukupno 12 komada, sa čime je Velika Britanija postala prva zemlja na svetu koja će vojim vlastima u Kijevu predati svoje tenkove.

Naime, u pitanju su borbeni tenkovi zapadne proizvodnje, dok su Ukrajnici ranije dobijali isključivo tenkove sovjetskog porekla koji su se nalazili u arsenalu članica NATO, najviše Poljske, Češke, Slovačke, Makedonije, dok je Slovenija predala svoje modifikovane tenkove M-55S.

Vlasti u Kijevu veruju da će ova odluka podstaći i Berlin da pošalje svoje tenkove Leopard 2 koje vež duže vreme želi Kijev.

Navnodno zvanično saopštenje biće objavljeno u ponedeljak 16. januara, ali Kijev smatra da je Velika Britanija odlučila kako bi pojačala pritisak na Berlin da oni to isto urade.

Velika Britanija inače u svom naoružanju ima 227 tenkova Čelindžer 2. Brojka sama po sebi neće ništa doneti niti napraviti neku veliku razliku na bojnom polju, ali je predaja tenkova od značaja da i ostale zemlje zapada predaju Ukrajini tešku borbenu tehniku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VELIKA BRITANIJA ODLUČILA DA UKRAJINI PREDA TENKOVE ČELINDŽER 2: Riši Sunak aminovao ovu odluku!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter