Izvor: KURIR
26.04.2024 u 12:30
2

AMERIKANCI PRIHVATILI IZAZOV SRPSKIH SPECIJALACA: Pripadnici Nacionalne garde Ohaja trčaće Beograski maraton!

Osam pripadnika Nacionalne garde Ohaja, među kojima je i pukovnik, trčaće u nedelju Beogradski maraton. Uz njih se izazovu priključilo i sedam pripadnika Evropskih vazduhoplovnih snaga vojske Sjedinjenih Država.

Osam pripadnika Nacionalne garde Ohaja, među kojima je i pukovnik, trčaće u nedelju Beogradski maraton. Uz njih se izazovu priključilo i sedam pripadnika Evropskih vazduhoplovnih snaga vojske Sjedinjenih Država.

Pripadnici Nacionalne garde Ohaja sleteli su u utorak na vojni aerodrom „Pukovnik pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici američkim avionom za dopunu goriva u vazduhu KC 135. Više od 20 članova Nacionalne garde Ohaja došlo je na obuku sa Vojskom Srbije, nastavljajući saradnju dugu 17 godina.

NAŠLA DEČJI NOVČANIK PUN PARA: Prešla 15 kilometara da bi ga vratila ubrzo je dobila poziv iz Slovenije

 

Oni su se za učešće na Beogradskom maratonu odlučili posle dobrih rezultata srpskih specijalaca u Americi.

Kao odgovor na dominaciju srpskih specijalaca na regionalnom takmičenju „Najbolji ratnik“ prošle godine u Ohaju, doveli smo članove našeg maratonskog tima kako bismo vas sve impresionirali. I ja ću trčati sa njima i biće to moj prvi maraton u životu“, izjavio je pukovnik Džefri Masmen, direktor Programa državnog partnerstva Nacionalne garde Ohaja.

Poslednji put u Srbiji bili su bili u septembru prošle godine, kada je komandant Garde general Haris prisustvovao i promociji oficira Vojske Srbije.

“Ovoga puta smo tu sa timom sajber stručnjaka koji će pokušati da objedine akademske institucije, kompanije, institucije Vlade i Vojske, kako bismo napravili sveobuhvatno bezbednosno sajber orkuženje za ljude iz Ohaja i Srbije. Takođe imamo pilote i operatere našeg rezervoara za gorivo KC-135, koji će sa kolegama iz Srbije moći zajedno da uvežbavaju razne tipove operacija. Takođe, imamo članove medicinskog tima koji će ići na VMA“, rekao je pukovnik Masmen.

Vojska Srbije i Nacionalna garda Ohaja sarađuju od 2007. godine, do sada je realizovano nekoliko zajedničkih vežbi, iz domena sajber bezbednosti, zatim pripremanje snaga za odlazak u mirovne misije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “AMERIKANCI PRIHVATILI IZAZOV SRPSKIH SPECIJALACA: Pripadnici Nacionalne garde Ohaja trčaće Beograski maraton!”

  1. Брука колико смо окупирани када још дочекујемо њихове припаднике као пожељне на маратону.

    0
    0
    Odgovori
  2. Dakle nemate granice stida i sramote,dozvoliti fašistima i ubicama naše dece i nejači da kroče na naše tlo je stvarno lice kompletnog vrha! Sramite se ako za to uopšte znate!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter