Izvor: žena
08.02.2024 u 10:18
0

OD NAJBOLJIH LEKARA U ZEMLJI DO HITNE TERAPIJE: Čuveni profesor otkriva kako se LEČENJE KRALJA ČARLSA razlikuje od lečenja u državnim bolnicama

Britanski kralj Čarls III boluje od kancera, saopštila je u ponedeljak Bakingemska palata. Čuveni profesor Ričard Kirbi objašnjava sada kako se odvija lečenje monarha, i kako se to razlikuje od lečennja u državnim bolnicama (NHS), iako napominje da pacijenti koji se leče u ustanovama Nacionalne britanske zdravstvene službe imaju na raspolaganju odlične lekare i medicinsko osoblje.

Kako je rekao premijer britanije Riši Sunak, rak kralja Čarlsa je otkriven u ranom stadijumu. Iako je bio u bolnici zbog povećanja prostate, on nema rak prostate. Međutim, nije objavljeno koju vrstu kancera ima.

Sa svojih 75 godina kralj Čarls kog je posetio mlađi sin Hari, izložen je riziku od pojave raka, poput ostalih muškaraca. Najčešće dijagnoze u ovoj starosnoj grupi jesu karcinom pluća, creva i bešike. Monarh je odreagovao na vreme, i rana dijagnoza budi nadu za uspešno lečenje.

Velika pogodnost je to što lečenje raka, kada ste pacijent u vrhunskoj privatnoj bolnici, počinje odmah nakon dijagnoze.

Većina NHS pacijenata sa dijagnozom raka čeka nedelje pa i mesece da započne sa lečenjem. Studije sugerišu da svaki mesec odlaganja lečenja agresivno

BROJ OBOLELIH U PORASTU: Zaražavaju se svi, od beba do starih, dominira tip A (H3)

Lekari NHS-a imaju pristup nekima od najboljih lekova protiv raka na svetu, ali postoje neki lekovi koji su dostupni samo u privatnim bolnicama zbog njihove previsoke cene.

Došlo je do revolucije u lečenju raka zahvaljujući razvoju precizne medicine: ciljane terapije osmišljene za napad na specifične aspekte određenih vrsta raka i imunoterapije. Sve ovo može da se koristi uz konvencionalne tretmane, poput hemioterapije, ili samostalno. Ovi novi lekovi su jako skupi i mnogi se ne nude u NHS-u, ili ako se nude, to je vrlo ograničenim okolnostima.

g raka povećava rizik od smrti za 10 odsto. Nije ni čudo da je lečenje raka sada najveća zarada za privatne bolnice u Londonu.

Visokotehnološki testovi još nisu dostupni na NHS-u. Većina testova za rak jednaka jeste donekle ista gde god da se lečite, ali postoje neke tehnologije koje NHS bolnice ne mogu da obezbede.

Pacijentima u privatnim bolnicama može da se ponudi genetsko testiranje – analiza tumorskih ćelija koja može da identifikuje koji će tretmani imati najbolji efekat.

Zbog previsokih troškova sprovođenja ovih genetskih testova, praksa je rezervisana samo za pacijente na NHS-u kojima je to najpotrebnije. Međutim, privatne bolnice mogu da ponude genetsko testiranje svakom ko je voljan da to i plati. Tu je i naprednija tehnologija skeniranja od pacijenata NHS-a.

Mnoge privatne klinike više liče na hotele sa pet zvezdica nego na bolnice, uslovno rečeno jer bez obzira na to gde se lečite, BORITE SE SA OPAKOM BOLEŠĆU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter