Izvor: happy
06.02.2024 u 18:23
0

PREMIJER BRITANIJE KOMENTARISAO BOLEST KRALJA ČARLSA: Sunak se oglasio nakon vesti koja je obišla svet

Premijer je rekao da je ostao "šokiran i tužan" vestima, ali da je u "redovnom kontaktu" sa monarhom

Rak kralja Čarlsa Trećeg je „rano uhvaćen“ i normalna komunikacija između monarha i broja 10 se nastavlja, rekao je Riši Sunak.

Premijer je rekao da je ostao „šokiran i tužan“ vestima, ali da je u „redovnom kontaktu“ sa monarhom.

Kralj, 75, odložio je sve javne dužnosti i u ponedeljak je započeo „redovne tretmane“ zbog svog stanja.

Palata je saopštila da on nije imao rak prostate, ali je otkriveno još nekoliko detalja.

Gospodin Sunak je za BBC Radio 5 Live rekao: „On će biti samo u našim mislima i našim molitvama – mnoge porodice širom zemlje koje slušaju ovo biće dirnute istom stvari i znaju šta to svima znači.

Podrazumeva se da će se kraljeva nedeljna audijencija sa gospodinom Sunakom nastaviti lično, osim ako lekari ne savetuju da ograniči takav kontakt.

Palata je naglasila da će kralj nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države, uključujući kompletiranje papirologije i održavanje privatnih sastanaka.

Palata je u ponedeljak saopštila da monarh „ostaje potpuno pozitivan“ o svom tretmanu i da se „raduje“ povratku svom uobičajenom rasporedu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter