Izvor: Kurir
27.04.2024 u 17:02
0

ČAJ OD LANA PODSTIČE DETOKSIKACIJU: Smanjuje apetit, jača imunitet i pomaže u regulaciji šećera u krvi

Laneno seme se obično dodaje u jogurt ili žitarice za doručak, ali je manje poznato da se od ovih semeni pravi čaj. U Indiji je takođe veoma popularan , a mnogi ističu njegovu učinkovitost.

Na prvom mestu, među komponentama lana treba istaći rastvorljivo vlakno lignin. U dodiru sa vodom ono nabubri, formira gel i tako povećava zapreminu crevnog sadržaja.

Gel na neki način usporava metabolizam ugljenih hidrata i tako pozitivno utiče na normalizaciju koncentracije šećera u krvi.

Glukoza zbog toga duže vreme ulazi u krv iz creva i tako održava sitost. Ovo normalizuje šećer u krvi i pomaže u gubitku težine.

Čaj je koristan i u menopauzi

Ispijanje čaja od lana podstiče detoksikaciju, jača zdravlje krvotoka i imuniteta, a koristan je i u prevenciji raka debelog creva, kao i u menopauzi jer sadrži fitoestrogen, koji olakšava tegobe u ovom periodu života žene. Takođe, smanjuje apetit.

Čaj od lana je zanimljivog ukusa i lako se priprema

Kašičicu lanenog semena usitnite u avanu, stavite u šolju, dodajte prstohvat cimeta i 2-3 karanfilića. Sve prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite, lagano zagrejte do temperature koja je ugodna za piće i posluživanje.

Možete ga zasladiti medom, ali ljubitelji ovog čaja ga više vole nezaslađenog.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter