Izvor: Kurir.rs/24tv.ua
14.01.2023 u 10:29
0

5 ZEMALJA SPREMNO DA UKRAJINI DONIRA TENKOVE „LEOPARD 2“: Evo čije zeleno svetlo se čeka za delanje!

Prema njegovim rečima za sad se samo čeka konačna odluka Berlina od dobijanju tenkova Leopard.

Ukrajinski ministar inostranih poslova Dmitri Kuleba izjavio je da se pet država složilo da Ukrajini obezbedi nemačke tenkove Leopard 2, ako a to nemačka da zeleno svetlo.

SLOVENAČKI TENKOVI U UKRAJINI: Sa M-55S planiraju da zaustave prodor ruskih tenkova T-90M kod Harkova!

Kako je preneoukrajinski kanal 24tv.ua Kuleba je izjavio da Ukrajina čeka konačnu odluku o nabavci tenkova Leopard 2 i da planiraju da od doniranih oklopnjaka naprave tenkovski brigadu.

„Naša država je na pola koraka od rešavanja pitanja „Leoparda“, dodao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ovo je početak. Zašto Leopard? jer je ovo tenk koji se koristi decenijama i koji se proizvodi u Evropi i nalazi se u mnogim vojskama. Stoga možete uzeti malo tamo, malo ovde. Postoje razne modifikacije. Ali mi smo sepbi postavili ambiciozne zadatke, a naš ambiciozni zadatak je da okupimo brigadu u okviru tenkovske koalicije“ rekao je Kuleba.

Prema njegovim rečima za sad se samo čeka konačna odluka Berlina od dobijanju tenkova Leopard.

Pznajem tri zemlje, ali oni čekaju podršku nemačke i zato ne pričaju o tome.

„Francuzi su izvršili prvi korak doniranjem lakog tenka na točkovima. Francuzi prvi korak, posle njih Poljaci, objasnio je Kuleba i napomenuo da će Poljska doneti ovogo meseca odluku o snabdevanju ukrajinske vojske nemačkim tenkovima.“

„Ovo je važnije od Leoparda. Obećanje o tenku Leopard je drugi moćni korak koji je podstakao druge zemlje da kažu da su spremne na ovo. Evo i Britanci kažu da će preduzeti korak. Mislim da će biti sve u redu“ kaže Kuleba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter