Izvor: nova
26.04.2024 u 13:35
0

I TO SVE DOK JE KRALJ BOLESTAN: Ponovo bukti rat Markl Bakingemska Palata, Vojvotkinja na stubu srama, optužili je za maltretiranje, a Vilijam je imao posebnu poruku za Harija

Istaknuti kraljevski istoričar Tom Bauer rekao je da Bakingemska palata mora da objavi svoju presudu povodom navoda da je vojvotkinja od Saseksa - Megan Markl, maltretirala osoblje dok je bila zaposleni član porodice. Ti skandalozni navodi pojavili su se u javnosti godinu dana nakon odlaska princa Harija i Megan iz Velike Britanije, a pomoćnica pokojne kraljice Samanta Koen, koja je radila za vojvotkinju od Saseksa, otkriva važne detalje te afere.

„U jednom trenutku, kralj Čarls mora da odluči, a nadam se da će to biti pre nego kasnije. Saseksi moraju da budu razotkriveni“, rekao je Bauer, prenosi Dejli mejl.

Samanta Koen je ranije ove nedelje rekla australijskim novinama „Herald San“ da je ona jedna od deset zaposlenih koji su svedočili istrazi o pomentim navodima o maltretiranju. Bauer veruje da će odluka Samante Koen da progovori ponovo pokrenuti ispitivanje Saseksa, koji su uvek poricali bilo kakve optužbe za maltretiranje.

„Ono što je veoma interesantno su dve stvari koje su došle posle toga. Prvo, iz palate su rekli da će to (navode o maltretiranju) istražiti, a nakon toga, istraga je prekinuta. Verovatno u Bakingemskoj palati smatraju da ovo nije trenutak za otkrivanje ili objavljivanje bilo kakve informacije. Ja se sa tim ne slažem. Sve dok Saseksi ne budu ‘društveno uništeni’, kraljevska porodica u Britaniji će stalno biti njihova meta“, smatra Bauer.

On ističe da je sada pitanje da li će još neka žena koja je radila u to vreme na dvoru i koja je bila maltretirana istupiti i ispričati svoju priču.

„Problem za ove žene je taj da ukoliko odluče da izađu u javnost i kažu da se Megan Markl loše ponašala prema njima, koliko god pošteno bilo, njihovi poslodavci će se plašiti da više neće moći da im se povere. Svi imaju problem sa poverenjem, i na tu kartu je Megan i igrala“, rekao je on.

Samanta Koen je godinu dana nakon venčanja Megan Markl i princa Harija dala otkaz. Ona se žalila da je vojvotkinja oštro postupila prema njoj i uporedila je posao kad „rad sa tinejdžerom“. Kaže da je duže ostala u službi, jer nisu mogli da joj pronađu zamenu. Priču da je Megan maltretirala osoblje pokrenuo je njen i Harijev bivši sekretar za štampu Džejson Naf 2020. godine.

Bakingemska palata je 2021. godine zatražila od neimenovane advokatske firme da pregleda tvrdnje Meganinog osoblja da je ona nasilnik i u nedeljama koje su usledile, Megan i Hari su podneli protivtužbe za maltretiranje protiv kraljevske porodice i domaćinstva u intervjuu koji su dali voditeljki Opri Vinfri.

Televizisjki voditelj Endru Pirs rekao je da je rešenje ove situacije da Palata objavi izveštaj nakon čega ljudi mogu sami da izvuku zaključke.

„Poznavao sam Samantu Koen. Ona nije manja od makovog zrna, jaka je i zna svoj posao. Bilo bi prilično teško maltretirati je. To što je istupila u javnost i odlučila da odgovori, je vrlo značajno“, istakao je Pirs.

Portparoli princa Harija i Megan ranije su demantovali bilo kakve tvrdnje o maltretiranju opisujući ih kao poslednji „napad na njenu (Meganinu) ličnost“.

Oni su istakli da je „posebno nepravedno što je vojvotkinja sama bila meta maltretiranja, ona koja je duboko posvećena pružanju podrške onima koji su iskusili bol i traumu“.

U svojim memoarima „Rezerva“, Hari je opisao optužbe o maltretiranju kao „nečuvene“ i detaljno je opisao njihov slučaj u izveštaju od 25 stranica službenicima za ljudske resurse.

Bauer je rekao da je Vilijam kazao Hariju da je ponašanje Megan Markl neprihvatljivo i da su Koen i drugi postali sumnjičavi da Megan nikada nije nameravala da odustane od svoje karijere i da postane član kraljevske porodice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter