Izvor: Happy BSC
25.02.2024 u 16:57
0

VRH UKRAJINSKOG REŽIMA PRIZNAO: Situacija je teška – Sirski i Umerov obišli prvu liniju fronta

Sirski nije precizirao gde su tačno on i Umerov otišli, ali je naveo da je "situacija teška" za ukrajinske trupe

Načelnik generalštaba ukrajinskih oružanih snaga Aleksandar Sirski i ukrajinski ministar odbrane Rustan Umerov obišli su danas borbena mesta na prvoj liniji fronta.

Sirski je na svom Telegram kanalu naveo da su sa trupama na prvoj liniji fronta razgovarali i „temeljno analizirali“ situaciju na bojnom polju, prenosi AP.

On nije precizirao gde su tačno on i Umerov otišli, ali je naveo da je „situacija teška“ za ukrajinske trupe i da im je „potrebna stalna kontrola“ na mnogim delovima fronta.

Ukrajina je izgubila strateški istočni grad Avdejevku nakon intenzivnih bitaka ovog meseca.

Sirski je ranije ovog meseca došao na čelo ukrajinske vojske umesto Valerija Zalužnog, u najznačajnijoj rekonstrukciji od početka rata, nakon što dugo očekivana kontraofanziva prošlog leta nije uspela da da veće rezultate.

Rusko granatiranje i raketni udari danas su nastavljeni na jug i istok Ukrajine, a lokalni ukrajinski zvaničnici izjavili su da su najmanje dva civila poginula, a još osam je povređeno u provincijama Zaporožje i Herson.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter