Izvor: BSC HAPPY
13.02.2023 u 15:10
0

ZAHAROVA O PODRŠCI TEHERANA MOSKVI: Pritisak i sankcije Zapada nisu prepreka za saradnju Rusije i Irana!

Nezakonita ograničenja samo doprinose jačanju pozitivnih tendencija u bilateralnim odnosim, istakla je Zaharova

Spoljni pritisak i sankcije nisu prepreka za saradnju Moskve i Teherana, naprotiv, nezakonita ograničenja samo doprinose jačanju pozitivnih tendencija u bilateralnim odnosima, izjavila je u ponedeljak portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Komentarišući opaske francuskog predsednika Emanuela Makrona, da podrška Teherana Moskvi može da izazove dalje antiiranske sankcije i veću izolaciju zemlje, ona je istakla da Rusija i Iran „neguju uzajamno korisnu saradnju bez obzira na mišljenje Zapada“.

POLJSKA IDEALNA ZA ULOGU „DRUGE“ UKRAJINE U AMERIČKIM PLANOVIMA! Krimska senatorka: „SAD neće propustiti priliku da pusti Poljsku u antiruski obruč kao novu žrtvu“

– Spoljni pritisak i sankcije za to nisu prepreka. Naprotiv, nelegitimna ograničenja čak imaju sposobnost da pomognu u jačanju pozitivnih tendencija rasta rusko-iranske trgovine, koje su se pojavile poslednjih godina – primetila je Zaharova.

Ona je podsetila da je rusko-iranska trgovina 2022. godine skočila za 20,2 odsto „i skoro dostigla pet milijardi američkih dolara“.

– Privrednici izlaze na nova tržišta i zauzimaju proizvodne niše. Unapređuje se logistička i platna infrastruktura. To stvara uslove za dalje širenje bilateralne saradnje, pre svega u trgovinsko-ekonomskoj sferi – rekla je ona i dodala da dve zemlje se rukovode interesima svojih naroda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter