Izvor: RT
30.11.2023 u 08:59
77

ZAHAROVA PREVARILA BUGARE: ZATVORILI NEBO za NJU, a ona ipak DOŠLA pa ih još PONIZILA!

Uprkos nečuvenoj zabrani da se ne avionu, već osobi u avionu zabrani da bude u vazdušnom prostoru Bugarske ruska delegacija, zajedno sa Zaharovom, stigla je preko Grčke u Skoplje

Bugarske vlasti zatvorile su vazdušni prostor za Mariju Zaharovu, portparolku ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koja je zajedno sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom i ostalim pripadnicima ruske delegacije trebalo da otputuje u Severnu Makedoniju na sastanak OEBS-a.

Zbog toga ruska delegacija je stigla u Skoplje ali izmenjenom rutom – ne preko Bugarske, već preko Grčke. Zaharova je u objavi na Telegramu istakla da je ovo prvi put u „našoj istoriji da su zvanične vlasti zabranile da se u vazdušnom prostoru nalazi ne avion, već čovek u avionu“, kako piše u zvaničnoj noti bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.

  – Ništa nije rečeno o tome da li mogu da preletim Bugarsku bez aviona ili da li je za to moguće iskoristiti svemirski prostor – ironično je prokomentarisala ona.

TAKO SE DOČEKUJE PRAVI PREDSEDNIK! POGLEDAJTE kako su MLADI POZDRAVILI DONALDA TRAMPA VIDEO

Ona je podsetila da je vazdušni saobraćaj regulisan odredbama Čikaške konvencije o međunarodnoj civilnoj avijaciji iz 1944. godine i dodala da stoga evropske sankcije i nisu mogle da zabrane prolazak aviona u kojem se ona i drugi članovi ruske delegacije nalaze.

Ipak, bez obzira na to, Bugarska se odlučila da izda zabranu na šta portparolka ruskog MSP-a kaže:

 – Ne radi se samo o gluposti, nego o opasnoj gluposti nekog spletkaroša u strukturama vlasti Bugarske. Da li su razmišljali o tome da će stvoriti opasan svetski presedan? Mislim da ne. Ko je dao pravo nepismenim činovnicima iz Sofije da brukaju bugarski narod? Inače, mi smo već u Skoplju -BUG

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

77 thoughts on “ZAHAROVA PREVARILA BUGARE: ZATVORILI NEBO za NJU, a ona ipak DOŠLA pa ih još PONIZILA!”

  1. Дали су им и српску територију Шоплук и ако је српски народ писао писма Краљу Милану да их прикључи Србији!а

    32
    0
    Odgovori
    • Svaka cas za Zaharovu ,zena lavica , lavrov pokazo svetu koliko je kulturan i pametan a ova beda te beda treba za njih neko ko ce da ih nauci pameti ,a nebo je svacije

      39
      2
      Odgovori
  2. A šta ste više od ovoga očekivali od niskointeligentnih bugara? Večito na pogrešnu stranu. Za vreme drugog svetskog rata, bili fašisti i izgleda da ne žele da se odreknu toga.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ko ih jebe i jedne i druge.Rusi su im pomogli pri stvaranju velike bugarske a nasu stetu pa su nam posle to bugari pod pritiskom zapada vratili.Mislim da mi mnogo idealizujemo te ruse ovde,meni su uvek bili odvratni i skoro uvek nam okrenu ledja kada nam je potrebno.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter