Izvor: BSC HAPPY
30.11.2023 u 08:39
0

EKONOMISTA OTKRIVA: Da li će Havijer Milej spasiti Argentinu? (VIDEO)

Argentina je u katastrofalnoj ekonomskoj situaciji sa inflacijom preko 140 odsto i sa 40 odsto populacije koja je na prosjačkom štapu. Da li će Havijer Milej spasiti Argentinu?

Milej je pobedio na predsedničkim izborima sa platformom koja praktično na neki način, hoće da uništi državu, smatra Vladimir Đukanović ekonomista.

Prema njegovim rečima, Milej želi da ukine Centralnu banku i potrošnju saseče na pola, da ukine više od pola ministarstava i da uvede američki dolar.

Novoizabranog predsednka Argentine Javier Milei-a oni koji ga poznaju zovu „loco“ ili luda. Skakanje, urlanje, i šokantne izjave su ovih dana preplavile internet nakon objave da je on pobedio na predsesničkim izborima u Argentini. Ova zemlja, koja je pre sto godina pretendovala da bude Amerika u Južnoj Americi, je savršen primer kako politička klasa može da uništi ekonomski i društveni potencijal.

ŠOK ODLUKA NOVOG PREDSEDNIKA ARGENTINE: Milej prvo promenio veru

Meseci koji dolaze biće interesantni. Populistički program šarolikog Mileja će uzdrmati ovu zemlju koja je već drmana mnogo pute pre njega. Širom sveta sve više populista dolazi na vlast kao posledica korumpiranih političkih elita koje su sve manje u stanju da održe društvenu koheziju. Holandija, Slovačka i sada Argentina su crveni kartoni za učmale i korumpirane profesionalne političare koji su od demokratija napravile prćije za lično bogaćenje i promociju – piše Đukanović u svom novom blogu.

@vladimirdjukanov8 https://fejsbucenje.com/2023/11/26/argentina-da-li-ce-ludak-izvuci-zemlju-iz-pakla/ #ekonomija #serbia #gdp ♬ original sound – VladimirDjukanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter