Izvor: Happy BSC Portal/24.sedam.rs
15.01.2024 u 01:00
1

ZAHAROVA PROGOVORILA O PREGOVORIMA U DAVOSU: „Nećemo dozvoliti da UPADNEMO u zamku“

Zaharova je istakla da Zapad mora, ako želi da pronađe izlaz iz ćorsokaka u koji je Vašington ugurao neke zemlje EU da prestane da isporučuje oružje Ukrajini.

Zapad neće moći da „uvuče Moskvu u zamku“, nudeći joj pregovore o Ukrajini pod uslovom napuštanja ruskih principijelnih pristupa, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministar spoljnih poslova Švajcarske Ignjacio Kasis rekao je na konferenciji za novinare na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da bi Rusija trebalo da bude uključena u mirovni proces u Ukrajini.

Komentarišući predlog švajcarskog ministarstva spoljnih poslova za list Izvestija, Zaharova je istakla da Zapad mora, ako želi da pronađe izlaz iz ćorsokaka u koji je Vašington ugurao neke zemlje EU da „prestane da isporučuje oružje Ukrajini, da ne uvodi antiruske sankcije i da ne daje rusofobične izjave“.

– Ako ova retorika ima za cilj da uvuče Rusiju, na uslovima Zapada, u neku vrstu psihodeličnog procesa kako bi uticao na osnovne pristupe Rusije, onda nas neće namamiti u ovu zamku – dodala je diplomata.

UKRAJINSKA VOJSKA NEĆE IZDRŽATI, PRITISAK JE OGROMAN: Rusi krenuli u PROBOJ FRONTA, na ključni grad juriša 80.000 vojnika

Šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrej Jermak požalio se na ideju Svetskog ekonomskog foruma u ​​Davosu o hitnim pregovorima sa Rusijom, rekavši da Kijev treba da objasni zašto je to neprihvatljivo za Ukrajinu.

Jermak je govorio i o neslaganjima na forumu u vezi sa načinima da se postigne rešenje sukoba, ali je naveo da se po glavnim pitanjima sve zemlje imaju isti stav.

– Ne možemo da imamo jedinstven stav. Ali opet, sve zemlje koje su bile za stolom tokom svih ovih sastanaka poštuju nezavisnost Ukrajine, suverenitet Ukrajine ali, naravno, imamo različita razmišljanja o tom kako se to može postići. Neki ljudi misle da je potrebno odmah sesti za pregovarački sto, ali mi vrlo jasno i otvoreno objašnjavamo zašto je to sada neprihvatljivo. Vrlo je važno saslušati sve – rekao je Ermak na konferenciji za novinare u Davosu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAHAROVA PROGOVORILA O PREGOVORIMA U DAVOSU: „Nećemo dozvoliti da UPADNEMO u zamku“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter