Izvor: BSC HAPPY
11.02.2023 u 22:44
0

Zamenik Sergeja Lavrova otkriva: „Rusija spremna za razgovore sa Ukrajinom, ali…“

Rusija je spremna da se angažuje sa Ukrajinom, ali ne bi trebalo da postoje preduslovi za razgovore koji bi trebalo da budu zasnovani na postojećoj realnosti, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinjin.

„Da, po klasicima, bilo kakva neprijateljstva završavaju se razgovorima i, naravno, kao što smo ranije rekli, bićemo spremni za takve razgovore, ali samo ako su to razgovori bez preduslova, razgovori koji bi se zasnivali na postojeću realnost“, rekao je visoki ruski diplomata.

Međutim, odluku o razgovorima sa Moskvom ne donose Kijev, već Vašington i Brisel, rekao je Veršinjin.

„Pre svega, bilo je (razgovora) i ranije – sećate se Minska i sećate se Istanbula. I sećate se da je to prekinula Ukrajina, ali ste dobro svesni da se odluke ne donose u Kijevu, odluke se donose u drugim prestonicama, pre svega u Vašingtonu i Briselu. Dakle, tamo treba slati upite“, dodao je on.

Rusi ogorčeni: „Pokušaj diktiranja uslova za učešće sportista na međunarodnim takmičenjima je apsolutno neprihvatljiv“

Komentarišući da li bi takvi razgovori mogli da se održe pod sadašnjim predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, Veršinjin je rekao:

„Ovo ne zavisi od nas, mi smo jasno izneli svoj stav i da je samo gospodin Bajden bio dovoljno oprezan i mudar, mislim na njega i njegovu pratnju“, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter