Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 19:41
0

Rusi ogorčeni: „Pokušaj diktiranja uslova za učešće sportista na međunarodnim takmičenjima je apsolutno neprihvatljiv“

Ruski ministar sporta Oleg Maticin izjavio je da osuđuje pozive da se sportistima i sportistkinjama iz Rusije zabrani učešće na Olimpijskim igrama 2024. godine u Parizu.

„Pokušaj diktiranja uslova za učešće sportista na međunarodnim takmičenjima je apsolutno neprihvatljiv. Trenutno vidimo neskrivenu želju da se uništi jedinstvo međunarodnog sporta. Države koje žele zabranu bi morale da se pobrinu za sport u svojim zemljama i učine sve kako bi sport bio ambasador mira i pomagao u izgradnji mostova među narodima”, izjavio je Maticin.

Otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA u Beogradskoj areni: „Neka bolji pobedi!“

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Thomas Bah pozvao je pre dva dana Ukrajinu da prestane sa pretnjom bojkota Igara u Parizu, ukoliko na njima bude dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter