Izvor: Tanjug
11.02.2023 u 19:35
0

Otvoreno Svetsko amatersko prvenstvo u MMA u Beogradskoj areni: „Neka bolji pobedi!“

Svetsko amatersko prvenstvo u MMA, na kojem će se boriti 550 takmičara iz 62 države, svečano je otvoreno u Beogradskoj areni.

Predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić rekao je da su pre 10 godina postojala samo klupska takmičenja, ali da su sve vreme sanjali veliki snove koji su sada postali java.

„Ulazimo u istoriju kao prva država u Evropi u kojoj se održava Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci, kao i ministarstvu sporta Srbije. Takmičarima želim sreću, vrhunske borbe i da najbolji pobedi“, izjavio je Luka Nikolić.

Ceremoni otvaranja prisustvovao je i ministar sporta Zoran Gajić koji je svima poželeo dobrodošlicu sa jasnom porukom: „Neka bolji pobedi“, a obratio se i predsednik Svetske federacije „BRAVE“ Kerit Braun.

SPREMAN ZA NOVE IZAZOVE Nemanja Vidić kandidat za predsednika Fubalskog saveza Srbije!

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca.

U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević.

Prve borbe počinju u nedelju od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara.

Borilački spektakli ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter