Izvor: Sputnjik
15.02.2023 u 11:54
0

ZAPAD LAŽE RUSIJU O NAPADIMA NA „SEVERNI TOK“! Lavrov: „Tako su lagali i o Minskim sporazumima“

Zapad laže Rusiju o terorističkim napadima na gasovode „Severni tok“, kao što je lagao i o nepostojanju alternative Minskim sporazumima i njihovom poštovanju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Šta znače nedavna cinična priznanja bivših lidera Nemačke i Francuske, Merkelove i Olanda, da im je bio potreban minski paket mera, koji je odobrio Savet bezbednosti UN, kako bi kupili vreme i omogućili Kijevu da poveća svoj vojni potencijal? … Jednostavno govoreći, svi su nas lagali: kao što lažu sada, skrivajući istinu o terorističkim napadima na Severne tokove – rekao je Lavrov govoreći u Državnoj dumi Rusije.

U istom duhu, podsetio je ministar, govorili su i bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko, a za njim i Volodimir Zelenski: ove javne izjave znače „dobrovoljnu predaju“ zbog narušavanja Minskih sporazuma, koje su zapadni lideri proglasili kao nespornu osnovu za rešenje u Donbasu.

Podsetimo, američki novinar Simur Herš je ranije objavio tekst o svojoj istrazi eksplozija na gasnim magistralama „Severnog toka“. U članku Herš navodi da su američki ronioci tokom vojnih vežbi NATO-a „Baltops“ na leto 2022. godine pod cevovode „Severnog toka“ postavili eksploziv, koji su tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

Pentagon i Bela kuća su saopštili da SAD nemaju veze s tim, a Stejt department je pozvao da se veruje stavu Amerike.

Teroristički napadi su se dogodili 26. septembra prošle godine istovremeno na dva kraka ruskih izvoznih gasovoda za Evropu – „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o ciljanoj diverziji.

Operater „Severnog toka“, kompanija „Nord strim AG“, saopštio je da je na gasovodima pričinjena neviđena materijalna šteta i da je nemoguće oceniti kada će oni biti popravljeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter