Izvor: Tanjug
11.04.2024 u 21:08
0

ZELENI, BOLJE PO TEBE DA NE DOLAZIM: TRAMP odbio poziv ZELENSKOG da poseti UKRAJINU – evo šta je naveo kao razlog

Nakon poziva koji je Donaldu Trampu uputio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, republikanski predsednički kandidat Donald Tramp da smatra da sada, kada nije na funkciji, ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu.

U intervjuu za medijsku kuću Aksel Springer, Zelenski je u utorak pozvao Trampa da poseti Ukrajinu navodeći da bi to bila prilika da čuje ideje bivšeg američkog predsednika o mogućem putu za okončanje rata sa Rusijom, prenosi Rojters.

Trampova kampanja potvrdila je danas da nije bilo formalnog kontakta između Zelenskog i bivšeg predsednika SAD.

OTROVNA STRELA U SRCE SAD: RUSI raspoređuju NUKLEARNO NAORUŽANJE na omiljeno ostrvo AMERIKANACA

„Nije bilo kontakta sa Zelenskim, ali predsednik Tramp je javno rekao da ne bi bilo prikladno da poseti Ukrajinu sada kada nije glavnokomandujući američke vojske“, navodi se u mejlu Trampove kampanje.

Američki predsednički kandidati često putuju u inostranstvo da bi uspostavljali teren za svoju spoljnu politiku. Bivši republikanski kandidati koji su u međuvremenu odustali od kandidature, kao npr. bivši potpredsednik SAD Majk Pens i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi, posetili su Ukrajinu tokom svoje aktivne kampanje za republikansku predsedničku nominaciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter