Izvor: Kurir
27.05.2024 u 13:02
0

ZELENSKI: „Onaj koji to sve čini ne želi mir“!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski snimio je u Harkovu video poruku svetskim liderima u kojoj je poručio da Rusija okuplja trupe i kod severne granice Ukrajine u trenutku kada već sprovodi ofanzivu u Harkovskoj oblasti.

Kijev indipendent navodi da je Zelenski klip snimio juče u prostoru štamparije uništene u ruskom vazdušnom udaru 23. maja, kada je ubijeno sedam osoba.

VIŠE OD 150 KUĆA ZATRPANO U KLIZIŠTU! Muškarac i žena izvučeni živi

Podseća se da je ruska vojska 10. maja pokrenula novu ofanzivu u Harkovskoj oblasti na severu Ukrajine i u međuvremenu uspela da se probije do deset kilometara u dubinu te teritorije, ali da je zaustavljena na prvoj liniji ukrajinske odbrane.

– Upravo sada, ovih dana, mi se na 60 kilometara severoistočno od ovog mesta branimo od još jednog pokušaja ruskog napada. Rusija se sprema za ofanzivne akcije i na 90 kilometara severozapadno odavde, oni okupljaju još jednu grupaciju trupa u blizini naše granice… Onaj koji to sve čini ne želi mir – naveo je Zelenski u video poruci iz razrušene štamparije.

On objasnio situaciju u Harkovu, drugom po veličini gradu u Ukrajini na nešto više od 340 kilometara od granice, koji je svakog dana meta vazdušnih udara.

– Više od milion ljudi je u ovom gradu. I svake noći i svakog dana ruska vojska gađa grad, uglavnom raketama S-300. To su rakete sistema protivvazdušne odbrane koje Rusija koristi za teroriše ovo područje. Ne postoji nijedan deo niti ulica u Harkovu koji nisu bili žrtva ove istinske surovosti – kazao je Zelenski.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter