Izvor: Informer
27.05.2024 u 14:32
0

NOVI POTEZ MOSKVE MENJA SVE! Udarna odluka Rusije o Talibanima

Ministarstvo spoljnih poslova i Ministarstvo pravde Rusije su završili studiju o mogućem ukidanju statusa talibana kao terorističke organizacije u Rusiji, a predlog je poslat Kremlju, izjavio je Zamir Kabulov, specijalni predstavnik predsednika za Avganistan, za RIA Novosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je u aprilu ove godine izvestilo da relevantna ruska tela razmatraju mogućnost uklanjanja statusa terorističke organizacije pokretu Taliban.

U IZRAELSKOM NAPADU NA RAFU UBIJENO 40 CIVILA Čeka se nova runda pregovora o prekidu vatre

Kabulov je u maju za RIA Novosti istakao da Rusija razume potrebu za uklanjanjem statusa terorističke organizacije iz tog pokreta.

On je naglasio da takvi planovi ne krše rezolucije Saveta bezbednosti UN-a.

Talibani pozvani na ekonomski forum u Sankt Peterburgu

Kabulov izjavio je danas da je Rusija pozvala pokret talibana iz Avganistana na ekonomski forum „SPIEF“ u Sankt Peterburgu.

– Tradicionalno, Avganistanci su zainteresovani za nastavak proširenja saradnje u kupovini naftnih proizvoda i drugih dobara iz Rusije – naveo je Kabulov govoreći o tome zašto su avganistanski talibani pozvani na forum, prenosi TASS.

Kabulov je takođe rekao da su ministarstva spoljnih poslova i pravde izvestila predsednika Vladimira Putina da talibanski pokret može biti uklonjen sa liste terorističkih organizacija.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter