Izvor: Tanjug
22.04.2023 u 07:25
1

ŠTA ZNAČI ZAKON O DEKOLONIZACIJI? Zelenski zabranio imena objekata povezana sa Rusijom i SSSR-om

Ukrajinske vlasti su u poslednje vreme počele da se bore ne samo sa sovjetskom istorijom, već sa svime što je povezano sa Rusijom.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je Zakon o dekolonizaciji koji predviđa zabranu davanja imena geografskim objektima koja su povezana sa Rusijom i SSSR-om.

ZELENSKI NE KRIJE ŽELJE I PORIVE: „Vreme je da NATO pozove Ukrajinu u svoje redove“

Ranije je objavljeno da je Vrhovna rada Ukrajine podržala zakon.

Na sajtu Rade se navodi da je Zelenski potpisao taj zakon, prenosi RIA novosti. Demontaža spomenika vezanih za sovjetsku istoriju, kao i preimenovanje ulica i gradova u Ukrajini, počelo je 2015. godine, kada je donet zakon o „dekomunizaciji“.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije da ukrajinske vlasti već dugi niz godina vode politiku agresivne derusifikacije i prisilne asimilacije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠTA ZNAČI ZAKON O DEKOLONIZACIJI? Zelenski zabranio imena objekata povezana sa Rusijom i SSSR-om”

  1. Ukrajinu žele Jevreji za sebe……ali Neda Rusija svoj ruski narod tamo…i svoje teritorije….promena imena gradova sela….promeniće Rusi kasnije….Rusija će ih pobediti…isterati….Bahmut…već laž ..to je ruska Avdejevka….vratiće ta imena Rusi….zatiranje ruskog korena neće zelenskom bog dati…..šta mislite koliko je taj ruskog stanovništva pobio….strašno

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter