Izvor: Alo.rs
28.12.2023 u 14:19
0

ZELENSKOM STIGAO VIDEO SNIMAK SA JASNIM ZAHTEVOM: „Pokažite svoje vođstvo“

Bivša premijerka Ukrajine obratila se danas predsedniku Ukrajine i zatražila da se Ukrajincima predstavi drugačija strategija, i pozvala na mobilizaciju priipadnika bezbednosnih snaga zemlje.

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko pozvala je danas predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog da predstavi Ukrajincima takozvani plan B, koji bi zemlju trebalo da izvede iz „teškog i dosta tragičnog položaja“.

– Želim da se obratim predsedniku i da ga pitam. Da, danas smo svi za pobedu, za Ukrajinu, za teritorijalni integritet. Ali, Ukrajini će biti veoma teško da dugoročno vodi dugotrajne ratove poput ovog koji se danas vodi. I zato molim predsednika: ponudite zemlji plan B za našu pobedu. Ponudite izlaz iz ove teške, prilično tragične situacije. Pokažite svoje vođstvo. Moramo delovati jasno, racionalno, strateški i pobednički. A ne da idemo u slep ugao, ako se to nekome sviđa – rekla je Timošenko u videu, koji prenose ukrajinski mediji.

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC SIGURAN: „Marjinka je tek početak, Ukrajinu čeka RASPAD“

Bivša premijerka Ukrajine nije pak nagovestila šta bi taj plan B mogao biti. Zna se, s druge strane, da „plan A“ Zelenskog predviđa nastavak borbi do povratka na granice iz 1991. godine i nespremnost da se pregovara sa Moskvom o bilo kakvom prekidu vatre, dok je na vlasti predsednik Rusije Vladimir Putin.

Osim toga, Timošenko je predložila da se na front pošalju pripadnici svih bezbednosnih struktura zemlje – od policije i državnog tužilaštva, preko drugih agencija za sprovođenje zakona, budući da svi oni znaju kako da koriste oružje i „umeju da ratuju“. To je, kako ocenjuje, bolje, nego da se uzrast za mobilizaciju spusti s 27 na 25 godina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter