Izvor: Kurir.rs
28.12.2023 u 14:52
0

TRUDNA PALESTINKA PEŠAČILA NEKOLIKO KILOMETARA KAKO BI IZBEGLA IZRAELSKO BOMBARDOVANJE: Rodila četvorke (VIDEO)

Mlada Palestinka u poodmakloj trudnoći prepešačila je nekoliko kilometara u pojasu Gaze sa svoje troje dece kako bi izbegla izraelsko bombardovanje.

Iman Al Masri je uspela da dođe do izbegličkog kampa Dajr Balah, gde je rodila četvorke, dve devojčice i dva dečaka. Ali ubrzo je morala da napusti bolnicu kako bi napravila mesta za druge pacijente.

„Dojim ih, ali nemamo dovoljno hrane ni pelena“, rekla je 28-godišnja žena koja sada živi sa svojom decom i mužem u pretrpanoj učionici lokalne škole koju vodi UNRWA.

„DOĆI ĆEMO I DO VOĐA HAMASA, BILE POTREBNE NEDELJE ILI MESECI“: Poruka načelnika Generalštaba izraelske vojske

„Racije su vrlo česte, decu udaljavamo od prozora“, dodala je. Troje četvorki spava s majkom na podu, četvrti je morao da ostane u bolnici jer je bio preslab, težak samo kilogram.

Njihov 33-godišnji otac veći deo dana provodi napolju pokušavajući da nabavi hranu za porodicu.

„Deci treba mleko, a mojoj supruzi treba ishrana koja sadrži proteine“, kazao je suprug.

Humanitarna pomoć tokom aktuelnog rata u Pojas Gaze stiže u vrlo malim količinama, a njenu distribuciju otežavaju borbe i bombardovanje, uništeni putevi, ali i kvarovi na telekomunikacijskim vezama.

Očajni Palestinci često uskaču u kamione s hranom pre nego što je humanitarne organizacije stignu da podele.

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO), 13 bolnica u Pojasu Gaze delimično funkcioniše, dvadesetak bolnica nije u funkciji.

Prema proceni UNRWA-e, sada je u Pojasu Gaze oko 50.000 trudnica, a oko 180 ih svaki dan rađa. Prošle sedmice Fond Ujedinjenih naroda za decu upozorio da je najmanje 10.000 dece mlađe od pet godina u Pojasu Gaze u opasnosti od neuhranjenosti opasne po život u nadolazećim sedmicama.

Prema podacima Ujedinjenih naroda, 1,9 miliona od 2,4 miliona stanovnika Pojasa Gaze bilo je prisiljeno da napusti svoje domove zbog borbi, a većina ih je pobegla na jug.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter