Izvor: BSC Happy
24.02.2023 u 15:36
0

BELA KUĆA SAOPŠTILA: Zemlje G7 imovinu Rusije držaće zamrznutom dok se ukrajinski sukob ne reši!

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokrenuo je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini nakon zahteva za pomoć lidera republika Donbasa.

Zemlje G7 nameravaju da zadrže imovinu Rusije zamrznutom dok se ukrajinski sukob ne reši, navodi se u saopštenju objavljenom u petak na sajtu Bele kuće.

– Da bi se suprotstavili pokušaju Rusije da zaobiđe dosadašnje mere G7, lideri će podržati uspostavljanje Mehanizma za koordinaciju sprovođenja, kojim će u prvoj godini predsedavati Sjedinjene Američke Države. Da bi se osiguralo da Rusija plaća dugoročnu obnovu Ukrajine, zemlje G7 će nastaviti da drže rusku suverenu imovinu imobilizovanom sve dok ne dođe do rešenja konflikta koje se bavi ruskim kršenjem suvereniteta i integriteta Ukrajine –  navodi se u saopštenju.

RUSIJA NA UDARU: G7 ponovo poziva sve zemlje sveta da osude „agresorski rat“, poručuju da će nastaviti sa sankcijama

Predsednik Rusije Vladimir Putin pokrenuo je 24. februara specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini nakon zahteva za pomoć lidera republika Donbasa.

Kao odgovor na odluku Rusije, Zapad je počeo da joj postepeno nameće brojne i opsežne sankcije. Istovremeno, zapadne države počele su da isporučuju Kijev oružjem i vojnom opremom.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter