Izvor: BSC HAPPY
24.02.2023 u 15:05
1

ZAMENIK POLJSKOG PREMIJERA SAOPŠTIO: Tenkovi „Leopard“ već stigli u Ukrajinu!

Kijev očekuje da dobije do 140 tenkova iz 12 zemalja kao svoju prvu seriju.

Ukrajina je već dobila od Poljske prve tenkove „Leopard 2“ od 14 obećanih, rekao je u petak zamenik poljskog premijera i ministar nacionalne odbrane Marius Blaščak, govoreći na otvaranju Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje.

– Danas su poljski tenkovi „Leopard“ već stigli do Ukrajine – rekao je Marius Blaščak na otvaranju Saveta za nacionalnu bezbednost zemlje.

Prema rečima poljskog predsednika Andžeja Dude, koji je takođe učestvovao na tom događaju, premijer Marius Blaščak je otišao u Kijev da „tamo odvede poljske leoparde“.

BAJDEN SE SASTAJE SA ISTOČNIM KRILOM NATO-a: Razgovori o podršci Ukrajini

– Ovo su prvi tenkovi koji su deo koalicione tenkovske pomoći koja će stići do Ukrajine – dodao je on.

Nemačka vlada je 25. januara potvrdila da će poslati 14 tenkova „Leopard 2“ u Ukrajinu i da će drugim zemljama dati dozvolu za ponovni izvoz opreme.

Velika Britanija, Norveška, Slovačka, Sjedinjene Američke Države i Francuska takođe su objavile nameru da Kijevu obezbede tenkove zapadne proizvodnje.

Poljska je objavila planove da dodeli 14 tenkova. Kijev očekuje da dobije do 140 tenkova iz 12 zemalja kao svoju prvu seriju.

BONUS VIDEO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZAMENIK POLJSKOG PREMIJERA SAOPŠTIO: Tenkovi „Leopard“ već stigli u Ukrajinu!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter