Izvor: HAPPY BSC
24.02.2023 u 13:48
2

VIKTOR ORBAN OPTUŽIO FINSKE I ŠVEDSKE VLASTI: „Širite besramne LAŽI o Mađarskoj!“

Poslanici mađarskog parlamenta nisu oduševljeni ratifikacijom pristupanja Finske i Švedske NATO-u, pošto vlasti ovih zemalja šire „besramne laži” o Mađarskoj, a osim toga, direktna granica između NATO-a i Rusije porasla bi za 1.000 kilometara, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

– Tražio sam od frakcije (Fides-Hrišćansko-demokratska narodna partija) da podrži ulazak Švedske i Finske u NATO, a vlada je podnela predlog parlamentu gde je tražila od poslanika da glasaju. Ali poslanici nisu baš oduševljeni, da budem iskren.

Postoji deo koji kaže da ako Finska ipak postane članica NATO-a, onda će biti više od 1.000 kilometara direktnog kontakta između Finske i Rusije. Gledajući ukrajinsku situaciju, ovaj vojni potencijal je visok, onda definitivno treba razmisliti da li je ovo dobro – rekao je Viktor Orban na radiju Košut, prenosi RIA Novosti.

NI PSOVKE NISU IZOSTALE NA DNEVNOM REDU: Oštra poruka slovačkog ministra Orbanu, stigao i odgovor iz Mađarske!

Viktorb Orban je napomenuo da pored geopolitičkih razmatranja u mađarskom parlamentu ima i drugih zamerki.

– Drugi deo (poslanika) smatra da je potrebno razmeniti nekoliko reči sa Fincima i Šveđanima, jer ni ovo neće uspeti: traže da ih podržimo, dok sami šire otvorene laži o Mađarskoj, o pravima, demokratiji, životu ovde. Kao neko želi da nam postane saveznik u vojnoj organizaciji, ali pritom besramno širi laži o Mađarskoj – rekao je mađarski premijer.

Viktor Orban je istakao da Mađarska „principijelno podržava članstvo Švedske i Finske u NATO“, ali je pre toga neophodan niz ozbiljnih razgovora između parlamenata, budući da Budimpešta ima pravo da zahteva isto poštovanje koje daje drugim zemljama.

Ranije se saznalo da će se u mađarskom parlamentu glasati o ratifikaciji članstva Finske i Švedske u NATO od 6. do 9. marta, a preliminarna rasprava u parlamentarnoj komisiji za spoljne poslove zakazana je za 1. mart.

Glasanje o ratifikaciji prijava država Švedske i Finske u mađarskom parlamentu zakazano je od 6. do 9. marta 2023. godine. Mađarska do sada ostaje jedna od dve zemlje koje nisu odobrile ulazak ovih država u NATO. Druga zemlja je Turska. Pregovori sa Turskom o ovom pitanju biće nastavljeni u narednim nedeljama, navodi se u saopštenju.

Više o ovome pročitajte OVDE!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “VIKTOR ORBAN OPTUŽIO FINSKE I ŠVEDSKE VLASTI: „Širite besramne LAŽI o Mađarskoj!“”

  1. KAKO SVECKA I FINSKA ULAZE U NATO BEZ IKAKVIH RESCIVIKACIJA PO HITNOM POSTUPKU A TURSKA NE MOZE U EU 30G A KOJA JE RAZLIKA NATO I EU PA JELI ONI MISLE DA JE NATOD TOLIKO GLUP DA NEVIDI I NEZNA NISTA ZALOSNOSTA RADE OVOM NARODU CIJELI SVIJET SE TREBA DIGNUTI PROTIV OVE DIKTATURE I BEZAKONJA

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter