Izvor: BSC Happy
15.04.2024 u 21:45
1

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Mi smo već u TREĆEM SVETSKOM RATU

Dragoljub Kojčić govorio je o nacionalnim trvenjima u bivšoj Jugoslaviji

– Shvatili su da je Jugoslaviji samo korak do onoga što oni žele. Gospođa Nena, ona je meni ispričala jedan detalj koji ju je otreznio; odemo mi u Ljubljanu i kažem kolegi iz Slovenije, „kako je lep ovaj naš Bled“, kaže on „nije to vaš Bled, to je naš Bled“ – kaže Kojčić.

Zoran Avramović smatra da su književnici 90-ih godina bili naklonjeni svima, samo ne srpskom narodu

– Ova druga tradicija je izbila devedesetih godina, miljenici Beograda su prešli na suprotnu stranu. Kada je moj narod u ratu moram da navijam za njega, a ne za neprijatelje. Naši najveći pisci su postali autošovinisti pa su svojim književnim autoritetom prikrivali to – kaže Avramović

Slobodan Vladušić kaže da smo u Trećem svetskom ratu 

– Građanski rat na terirotiji Jugoslavije je bio incident, ali istovremeno pokazatelj onoga što će se desiti kasnije. Ne bih rekao da smo na pragu Trećeg svetskog rata, nego smo uronili u njega. Treći svetski rat izgleda u skladu sa činjenicom da postoje zemlje koje raspolažu nuklearnim naoružanjem – ističe Vladušić.

Aleksandar Jerkov je stava da je rat u Ukrajini nešto zbog čega i Srbija krvari

– Da li nam preti kataklizma i ko je tome doprineo. Ovo što se dešava je razorno za sve nas, ali u času u kom bukti rat u Ukrajini u kom ginu nama bliski ljudi, to je katastrofa. Srećom to nije došlo kod nas, što kažem uz veliku dozu cinizma – smatra Jerkov.

Zoran Anđelković je govorio o genocidu u Jasenovcu i „genocidama“ u današnje vreme

– U Drugom svetskom ratu stavili su žice dok Srbi ne budu uništeni u Jasenovcu, a sada ne možemo da uđemo u taj isti Jasenovac. U vremenu kada nas optužuju za genocid, a tamo je ubijeno 700.000 ljudi, takođe vode kampanju protiv nas – zaključuje Anđelković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Mi smo već u TREĆEM SVETSKOM RATU”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter