Izvor: BSC happy portal
10.04.2023 u 21:30
0

PROFESOR VLADUŠIĆ U EMISIJI „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: „Milorad Pavić nama je pokazao da ako želimo da budemo na svetskoj sceni, moramo da budemo svesni sopstvene tradicije i istorije“

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas. Emisiju vodi proslavljeni novinar Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema glasi „Nijedan Rus neće da uhapsi Putina“. 

FILIP RODIĆ U „ĆIRILICI“: „Moskva nije ta koja neće da pregovara i koja je protiv diplomatskog rešenja!“

Prof. dr Slobodan Vladušić bio je jedan od gostiju popularne emisije koji je u svom izlaganju govorio o čuvenom srpskom književniku Miloradu Paviću koji je postao svetski pisac kome su nudili sve, a on je ipak odlučio da ostane pisac srpskog naroda, o njegovom stvaranju i o tome šta je on ostavio ovo narodu, govorio je profesor Slobodan.

– To govori o tome da je Pavić bio sve, ne samo veliki pisac, on je imao roman hazarski rečnik koji je bio najprodavaniji srpski rečnik i roman svih vremena i pravii svetski bestseler,mnogi stručanjaci su pisali o tom rečniku, to je stvar kojom stvarno možemo da se ponosimo. On je pre svega bio književni istoričar, njegova kniževnost se hranila nekom drugom književnošću. Dolazimo do toga da je najmoderniji roman srpske i svetske književnosti bio roman kog je napisao čovek koji je bio književni istoričar koji se bavio srpskom književnošću 18. veka.Mi smo naučili, ili nam se to bar servira negde od 90. godina da je naše prisustvo u svetu analogno, ogleda se u toj meri da možemo da se odreknemo vlastite književnosti i tradicije. Mnogi smatraju da ako si prozapadno orjentisan, ne možeš da pišeš o Njegošu ili Vuku Karadžiću, takvo ograničeno mišljenje postoji u javnosti, zato je Pavić bitan. Nije poenta da samo ponavljamo da je on najprodavaniji pisac, on je zapravo nama pokazao da ako želimo da budemo na svestkoj sceni, moramo da budemo svesni sopstvene tradicije i istorije. Jer ako imamo odnos prema tome, onda možemo da stvaramo stvari koje će biti svetski relevantne, e u tome se ogleda njegova veličina. Zato je on veliki pisac, dao nam je neku vrstu upustva šta treba da radimo i činimo da budemo prisutni u nekim svetskim okrvirima, rekao je između ostalog u svom izlaganju profesor Vladušić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter