Izvor: Kossev/RT.rs
19.08.2023 u 13:33
0

KOSOVSKA POLICIJA OPTUŽILA SRBE: Serija pretnji u srpskim sredinama od Leposavića pa sve do Gračanice

Kosovska policija zabeležila je u današnjem 24-časovnom izveštaju više slučajeva pretnji u većinski srpskim sredinama na Kosovu koji su prijavljeni u prethodnim danima – dva u severnom delu Kosovske Mitrovice, jedan u Leposaviću i jedan u Badovcu kod Gračanice.

Iz policije navode da im je kasno uveče u četvrtak muškarac prijavio da mu je pretila druga osoba. Tvrdi da mu je prećeno nožem nakon 22.00 časova u ulici Filipa Višnjića u severnom delu Kosovske Mitrovice.

HAPŠENJA U PRIŠTINI: Među privedenim zvaničnicima i Kurtijev prijatelj!

Iste noći, tj. oko 20.00 časova, policiji je prijavljen još jedan slučaj pretnje. U ulici Serdara Janka Vukotića muškarac sa Kosova je prijavio da mu je pretio drugi muškarac. Policija nije saopštila druge detalje o ovim slučajevima.

Pripadnici Kosovske policije još jednom pokušavaju da Srbe sa Severa Kosova optuže za krijumčarenje robe i sukobe, a poslednji takav naum dogodio se sinoć oko 22 sata kod Jošanice u opštini Leposavić. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je da je došlo do razmene vatre između osobe osumnjičene za krijumčarenje robe i pripadnika Kosovske policije, kao i da povređenih u pucnjavi nije bilo.

-Tom prilikom lakše telesne povrede zadobio je službenik nakon što ga je nepoznata osoba udarila automobilom. On se nije zaustavio, udario je jednog policajca, a tada je došlo i do razmene vatre“, rekao je Eljšani za Kossev

Slučaj pretnje registrovan je u četvrtak i u selu Badovac u opštini Gračanica.

Iz policije navode da je muškarac sa Kosova uhapšen nakon što je pretio drugom muškarcu preko društvene mreže Instagram. Izvršen je pretres kuće gde su pronađena dva bajoneta, suzavac u spreju i nož, dodaju iz KP. Ujedno je oduzet mobilni telefon osumnjičenog, a nakon obavljenog razgovora, njemu je određeno zadržavanje, piše Kossev.

U međuvremenu, redove Kosovske policije napustilo je desetak državljana Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter