Izvor: BSC Happy
16.03.2023 u 14:13
0

NOVI (NE)SVRSTANI: Rusija, Turska, Iran i Sirija

Sastanak zamenika ministara spoljnih poslova Rusije, Turske, Irana i Sirije, zakazan je bio za ovu nedelju, ali odložen je za neodređeni datum

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je da će se zamenici ministara spoljnih poslova ove četiri zemlje sastati ove nedelje u Moskvi, ali je novi sastanak planiran za nešto kasnije iz kako se navodi „tehničkih razloga“.

Očigledno je da Moskva planira da zbliži sukobljenje strane koje bi mogle da budu jak blok protiv zapadnih sila. ne samo na Bliskom istoku, nego u svetu, jer ovde govorimo o zaista moćnim državama i supersilama, ne računajući Siriju, koja sada pokušava da se vrati na pozornicu gde su i Iran i Turska.

SAD GUBI KONCE NA BLISKOM ISTOKU: Bašar se oglasio!

Turska je pristala da se Iran, kao zaštitnik Bašara pridruži pregovorima, što je odličan znak.

S druge strane, Turska je pod pritiscima u NATO paktu po pitanju ulaska Finske i Švedske u tu alijansu, te će ovakav skup, bilo bi preterano reći – alternativa paktu, Tursku ponovo svrsati u red zemalja koju ostali blokovi mole da bude njihov deo.

Sve u svemu, svet postaje, ako već i nije bipolaran.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter