Izvor: BSC Happy
09.12.2023 u 16:14
0

ANKETA BSC HAPPY PITALI SMO BEOGRAĐANE ŠTA MISLE: Kad muž dobro zarađuje, treba li žena da radi?(VIDEO)

Žene se još uvek tretiraju kao slabiji pol iako su to do sada i mnogo puta demantovale, u svim sferama života, one su i dalje slabije plačene, one su i dalje iako sa učešćem od 51% u ukupnoj populaciji žene najveća „manjina“ . Žena mora da radi dvostruko više, uz dvostruko manje šanse, za delić uspeha i dostojanstva, te poštovanja koje uživa muškarac sličnih sposobnosti. I onda, kada uspe, saopštava joj se da je „neženstvena“.

Međutim iako se u javnosti polemiše stalno o ženskim pravima i nejednakosti polova, o tome da žene zalužuju oslobođenje i transformaciju društva, postoje i one žene takozvane moderne domaćice, čiji je jedini cilj da se bogato i „dobro “ udaju, a da svo svoje slobodno vreme posvete sebi ulepašavnju ispijanju kafa sa prijateljicama u nekom od kafića. Možda putovanjma i poseti ekskluzvnim destinacijama.

BSC HAPPY ANKETA: Šta biste poželeli od Deda Mraza? (VIDEO)

One postoje iako neke od studija pokazuju  da su i mušraci zadovoljniji ukoliko žene rade . Pa je tako   britanski Univerzitet u Batu radio  istraživanje čiji je cilj bio da utvrdi kako razlika u visini mesečnih primanja utiče na dinamiku odnosa jednog para. U okviru studije, analiziran je život više od šest hiljada heteroseksualnih parova, koji su duže od 15 godina u braku ili žive zajedno. Na osnovu prikupljenih podataka, istraživači su došli do vrlo zanimljivih saznanja, a glavni je mnoge iznenadio.Naime, za muškarce je stresno kada su jedini koji zarađuju novac u domaćinstvu, pokazalo je to  istraživanje. Drugi interesantan podatak jeste da stres raste i kada žena doprinosi kućnom budžetu više od 40 odsto, a najsrećniji su kada oboje zarađuju, ali je on taj koji donosi više novca u kuću.

Kako to sve deluje ljudima u Srbiji pokušali smo da saznamo u anketi koju smo sporoveli među Beograđanima.


Zaključak je i da smo multimiolioneri, i da imamo dovoljna mesečna primanja, to  ne bi uticalo na želju za radom kod bilo kog pola, jer osoba koja se ne oseća korisnom i na neki materijalno opipiljiv  način ne privređuje i ne doprinosi gubi samopouzdanje. Naš stav je isti i mi kažemo da žene svakako trebaju da rade,  a dodali bismo one su jake sposbne i spreminje u mnogim situacijama od velikog broja mušraca i nadamo se da će jednakost konačno biti uspostavljena na stvarnom nivo, a ne na nivou studija koje se sprovode. A kada je reč o odnosima pa  žene  žele partnera onog muškaraca koji svoju ženu prvenstveno posmatra kao ravnopravno ljudsko biće, pa tek onda kao pripadnicu ženskog pola, nežnije ili nedaj Bože beskorisno biće.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter