Izvor: Alo
09.12.2023 u 16:49
0

KAKO DA UŠTEDITE PRILIKOM TOČENJA BENZINA? Uz pomoć ovog trika potrošićete znatno manje novca

Držanje creva da dobijete svaku kap ne čini ništa.

Sigurno nikada ne biste rekli da je točenje goriva težak i komplikovan posao, međutim, verovali ili ne, ali, baš kao i kod većine stvari, tako i u ovom slučaju postoje taktike, a pogotovo u vremenu kada su cene sve više i kada nam je svaki dinar bitan.

Ukoliko spadate u one koji, tokom točenja goriva, punjač zadrže do samog kraja kako bi ispraznili i poslednju kap i tako uštedeli, možda pravite veliku grešku.

Naime, jedna objava na društvenoj mreži Reddit je izazvala pravu pometnju i ljudi su shvatili da su do sada živeli u zabludi.

O čemu je reč?

Jedan anoniman muškarac tvrdi da je držanje benzinskog punjača u rezervoaru do poslednjeg trenutka besmisleno.

– Držanje creva da dobijete svaku kap ne čini ništa – napisao je on u objavi.

Stručnjak za gorivo Dejvid Džejms dodatno je razotkrio ovaj mit i potrošnju i tvrdi da će vas pokušaj da izvučete poslednje kapi goriva iz benzinskog creva često koštati više novca.

– Pumpe su u stanju da detektuju pritisak vazduha i zaustaviće se kada osete da je rezervoar pun i sve preko toga je štetno. Svaka kap goriva nakon te tačke će verovatno završiti na zemlji, tako da će vas tih nekoliko dodatnih klikova punjača dodatno koštati – objasnio je on.

Zatim je savetovao da prvo napunite automobil u hladnijim danima kako biste dobili više goriva.

– Gorivo se širi u toplijem vremenu, tako će manje stati u vaš rezervoar – objasnio je on i dodao da nikako ne dopustite da vam rezervoar bude prazan jer ako „presuši“, to će to verovatno izazvati veće i dodatne troškove zbog kvara motora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter