Izvor: BBC/CNN/AP
28.01.2024 u 09:55
0

PREDSEDNIK PREBACUJE ODGOVORNOST NA PREDSTAVNIČKI DOM: Bajden obećava da će se granica „zatvoriti“ ako Kongres usvoji dogovor

U želji da spasi granični sporazum u Kongresu koji bi takođe otključao novac namenjen Ukrajini, predsednik SAD Džozef Bajden je  ponudio nova uveravanja da će biti voljan da zatvori granicu između SAD i Meksika ako mu poslanici samo pošalju zakon na potpisivanje.

 

Bajden kaže da ima želju da razoruža kritike republikanaca zbog njegovog postupanja sa migracijama na granici — Američki predsednik je naglasio da će zatvoriti granicu „odmah“ ako Kongres usvoji predloženi sporazum. Demokrate i republikanci u Senatu nisu formalno pristali na okvir sporazuma te bi se Bajden bez ovoga suočio  sa  neizvesnom budućnošću oko usvajanja u Domu koji kontrolišu Republikanci.

„Dvopartijski zakon bi bio dobar za Ameriku i pomogao bi da se popravi naš pokvareni imigracioni sistem i omogući brz pristup onima koji zaslužuju da budu ovde, a Kongres to treba da uradi“, rekao je Bajden. „Takođe će mi kao predsedniku dati ovlašćenje za hitne slučajeve da zatvorim granicu dok se ne vrati pod kontrolu. Da je taj zakon danas zakon, odmah bih zatvorio granicu i brzo je popravio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter