Izvor: tanjug
28.01.2024 u 09:36
0

UKRAJINCI KRADU I LAŽU: Ukrajinska bezbednosna služba otkrila proneveru u kupovini oružja, umešani visoki zvaničnici ministarstva odbrane

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) saopštila je da je u ukrajinskoj vojsci otkrila korupcijsku šemu u kupovini oružja u ukupnom iznosu od oko 40 miliona dolara.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) saopštila je da je u ukrajinskoj vojsci otkrila korupcijsku šemu u kupovini oružja u ukupnom iznosu od oko 40 miliona dolara.

Velika prevara prilikom vojne nabavke potvrđena i u ukrajinskom ministarstvu odbrane, imaće veliki odjek u zemlji koja se bori sa ruskom invazijom koja traje dve godine, prenosi Rojters.

VRHOVNI TUŽILAC TEKSASA ODBIO ZAHTEV FEDERALNIH VLASTI: Nastavlja se sukob bez presedana između države Teksas i savezne vlade

SBU je saopštila da je istraga „razotkrila zvaničnike ukrajinskog ministarstva odbrane i menadžere dobavljača oružja kompanije Lavov Arsenal, koji su protivpravno prisvojili skoro 1,5 milijardi grivni u procesu kupovine artiljerijske municije“.

„Prema nalazima istrage, bivši i sadašnji visoki funkcioneri ministarstva odbrane i čelnici povezanih kompanija su umešani u proneveru“, navedeno je u saopštenju. SBU je navela da je kompanija Lavov Arsenal u avgustu 2022. godine sklopila ugovor o kupovini 100.000 minobacačkih granata i da je plaćanje izvršeno unapred, a da je deo sredstava prebačen u inostranstvo.

Granate, međutim, nikada nisu isporučene, a drugi deo sredstava je potom prebačen na druge račune u inostranstvu. Borba za iskorenjivanje endemske korupcije ostaje glavno pitanje dok Ukrajina pokušava da obezbedi članstvo u Evropskoj uniji, navod

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter