Izvor: AGENCIJE
07.12.2023 u 16:49
0

VAŠINGTON TAKOĐE POJAČAO PRITISAK: Ostvarite konkretan napredak ka normalizaciji

Sjedinjene Američke Države (SAD) pozvale su vlade Kosova i Srbije da ostvare konkretan napredak u ispunjavanju obaveza u okviru sporazuma o normalizaciji odnosa postignutog u dijalogu kojim posreduje Evropska unija.

Očekujemo da obe države u potpunosti primene sve obaveze koje proističu iz Osnovnog sporazuma i aneksa, ukazano je u odgovoru  povodom mogućnosti da ta dva dokumenta budu uključena u pregovarački proces Srbije, odnosno poglavlje 35, kao i tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi to značilo da Evropska unija Srbiji zatvara vrata.

EVROPI SE BAŠ ŽURI: LAJČAK- Važne odluke doneti pre evropskih izbora, ISKORISTITE MOMENTUM

Sjedinjene Države ostaju posvećene podršci Srbiji, Kosovu i drugim državama Zapadnog Balkana u ostvarenju njihovih težnji ka evropskim integracijama i članstvu u evroatlantskim institucijama, navodi se u odgovoru.

Evropski savet bi na samitu evropskih lidera krajem naredne sedmice trebalo da se izjasni o zaključcima o proširenju – dokumentu kojim su obuhvaćeni Crna Gora, Srbija, Severna Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Turska, Moldavija i Guzija.

U nacrtu u koji je Glas Amerike imao uvid preporučeno je da Osnovni sporazum i njegov aneks, kojima su definisani koraci na putu normalizacije odnosa Kosova i Srbije, budu uvršćeni u pregovarački okvir obe strane

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter