Izvor: Tanjug
07.12.2023 u 17:10
0

VOJSKA SRBIJE – SILA! Još 100 miliona EVRA ULAGANJA DRŽAVA U SVOJU ARMIJU

Predstavnici Ministarstva odbrane i Odbrambene industrije Srbije potpisali su danas ugovore u okviru finansijskog paketa vrednog 100 miliona evra, koje je Republika Srbija obezbedila za drugi ciklus investicija. Investicije imaju za cilj dodatno jačanje domaćih proizvodnih i remontnih kapaciteta u funkciji intenzivne proizvodnje i modernizacije naoružanja i vojne opreme za potrebe Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Potpisivanju ugovora u Sektoru za materijalne resurse prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i pomoćnik ministra odbrane za budžet i finansije Katarina Pavičić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici fabrika odbrambene industrije Srbije.

Govoreći o značaju potpisanih ugovora, državni sekretar Mile Jelić naglasio je da će se kroz investicioni ciklus povećati proizvodni kapaciteti odbrambene industrije, kao i operativne, borbene i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse Milorad Miloradović istakao je da će te investicije dodatno povećati proizvodnu sposobnost fabrika i pomoći da se uspostave proizvodne linije za serijsku proizvodnju novog naoružanja i vojne opreme koje je uvedeno u naoružanje Vojske Srbije. U proteklom desetogodišnjem periodu obim investicija Ministarstva odbrane, Odbrambene industrije Srbije i JP Jugoimport – SDPR iznosio je 530 miliona evra. Kako se navodi, iznos od 100 miliona evra deo je novog investicionog ciklusa od kojeg će najveći deo sredstava biti uložen u privredna društva u okviru Grupacije odbrambena industrija Srbije, a ostatak sredstava namenjen je za zavode u okviru Grupacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter