Izvor: Kurir
16.04.2024 u 10:56
0

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE: Telo zastavnika Mijodraga Toškovića pronađeno u kanalu DTD, za sobom ostavio suprugu i troje dece

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

Bio je oženjen i otac troje dece

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije.

Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter